sınava sabahlayarak gitmek

koppekbaligi
Çünkü uyku düzeninin içine etmişsindir ve sınav sabahın köründedir. Tam uykunun çok gelip iki de bir esnediğin zaman soru çözmek zorunda kalırsın. Aklın podufuk yatağındadır
berkayoz
Hiçbir sınav uykumdan önemli değildir mantığıyla çalışırım. Eğer vücudum uykumun geldiğini belirtiyorsa ona karşı direnmem yatağın yolunu tutarım
yokbeolm
vize ve finallerin olduğu haftalarda bolca yaptığım şeydir. çünkü sınava birkaç gün önceden çalışmaya başlamam, haliyle sabahlamak gerekir bu tarz durumlarda.
sasanist
hele bu terimlerle dolu 3 saatlik bir hukuk sınavı ise sınavdan önce yeterli kahve içmediyseniz uyuma ihtimaliniz yüksektir, başıma gelmedi değil.
bir kaç kez de bu sabahlayıp sınava gitme fikrinden ötürü sabaha karşı çalışma masamda sızıp sınavı kaçırdığım olmadı değil.
okt art
Daha bugün yaptığım şeydir. Sayısalcıyım ve matematik sınavına girdim. Uykusuzluktan sınavda esnemekten odaklanamıyordum. Çok düşük alacağım.
koy enstituleri acilsin
Üç kere denediğim, üçünde de çalışırken uyuyakaldığım olay.

İlkinde birinci sınıftaydım. sınav 11:00'deydi ve ben 10:30'da uyandım, giyinip hemen taksiye atlayıp 5 dakikalık gecikmeyle yetiştim. 25 liraya patladı.

İkincisinde ikinci sınıftaydım. Bir de kola, kahve falan saçma sapan karışımlarla doping yapıyordum aklımca sabahlamak için. Tabii sonra, annem suratıma bir şişe soğuk su döktü de erkenden okula gidip iki espresso shotla uyanık kalmayı başardım.

Üçüncüsü geçen dönem, üçüncü sınıf. "Ağbi Erasmus'um yea n'olacak, sabahlayıp çalışırım" mantığıyla partiye gittim, o kadar alkolden sonra 4-5 espresso shot ile ayılmaya çalıştım. Ayılıp derse çalışmaya başladım. Saat 09:00'daki sınav için sabahlamaya çalışırken kendimi 09:30'ta uyanırken buldum. 09:40'ta sınavın olduğu sınıfa varıp hocam ben geç kaldım özür dilerim vs dedim ve hoca beni dersi seçmeli olarak alanların sınavına kabul etti de yırttım.

Sonuç: her defasında götümde patlayan, ama bir şekilde yırttığım olay.
allahsiz tosbaga
beynin öğrenme süreci açısından sakıncalı olan bir şey. akşama kadar çalıştıktan sonra uyuduğunuzda beyin dinlenip öğrendiklerinizi sindirir, kalkıp tekrar yaptığınızda belleğinizde daha çok yer eder ve kalıcı hafızaya alırsınız.

uyumadan sabaha kadar çalıştığınızda ise uzun-dönemli hafızaya bir giriş olmaz, her şey kısa dönemli hafızada kalır. bunun üstüne uykusuzluk da eklendiği için bilgi karışması sık yaşanır. sınavdan sonra da bir süreliğine o konulara bakmayacağınız için bilgiler uçar gider.