üniversite sınavına hazırlık için taktikler

atticus finch
bak şimdi zamanını ikiye bölüyorsun. zamanının yaklaşık %20 - 25 civarını oluşturan birinci kısım kendine ayırdığın zamandır. burada pc falan bakabilirsin, veya dışarı çıkıp gezip tozabilirsin. geriye kalan %75 - 80'lik zamanda da it gibi ders çalışacaksın, her gün konu tekrarı yapıp soru çözeceksin, hayatın bir süreliğine bok gibi geçecek ama işin sonunda da harcadığın zamana değecek emin ol. bu kadar.

edit - ayrıca bu sınavın ucunda gerçekten ölüm yok. yani birinci sene çuvallayıp pişman olursan ikinci sene dershane, özel ders vb. yöntemlerle tekrar hazırlanıp bir daha deneyebilirsin (tabii o zamana kadar meb sistemle oynamazsa). bunu düşünerek kendini salma bence ama olur da sonuçların kötü gelirse böyle bir seçeneğin de olduğunu unutma.
1
romacumhurbaskani
Sınava çalış ama abartma dozunda yaptığın derece her şey güzeldir Günde 3 saat ders çalışıyorsan 1.5 saate kendine vakit ayır ama tabi bu 3 saate düzenli ders çalış.Evet bu sınav önemli ama sonunda ölüm yada yaşam yok.
1
trakyaa
önce insanlardan nefret etmeyi öğrenmelisin bir yere gelmek için hedefin olsun nefret et derken nefret söyleminde bulunma benim en büyük hatam buydu hayallerim ertelendi her zaman yol gösterici olmak için çalış sayısal sözel eşit ağırlık farketmez yeteri kadar nefret edemediğim için çalışmaya başlayamadım kolay gelsin kardeşim allah zihin açıklığı versin
1
di gora bave tenim
düzenli çalışmak önemli gidip 10 saat çalışmana gerek yok verimli çalışmak lazım o yüzden önce konu eksikliğin varmı ona bakıcaksın. kesin bir hedefin olmalı. haftada iki gün deneme çözmeni öneririm farklı kaynaklardan deneme,soru bankası sorularını çöz soru tiplerini gör eksikliklerini orda görür ve telafi edersin.
1
romacumhurbaskani
Herkes Ygs'ye şöyle çalış lys'ye böyle çalış demişde ygs lys kalktı

Üniversiteye giriş sınavı değişti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversiteye giriş sistemine ilişkin detayları yarın açıklayacak.

YÖK Başkanı Saraç'ın 26 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış töreninde konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalara dair düzenlemeleri kamuoyu ile ilk kez açıklayacak.

Basın açıklaması yarın saat 11.00'de YÖK Başkanlığında olacak.

Kaldırılan sistem nasıldı?
Değiştirilen sistemde üniversitelere iki sınavdan alınan puanların ortalamasıyla giriliyordu. Bu YGS Mart, ikincisi LYS ise Haziran ayında yapılıyordu.
YGS'de 4 ayrı testten adaylara 160 soru yöneltiliyordu. Yüzde 12.5 başarı gösteren yani 20 net çıkaran YGS'nin ilk barajını geçip ön lisans programlarını tercih edebiliyordu.
180 puan ve üzerini alanlar LYS'ye girme hakkı kazanıyordu. Toplam 2 hafta sonunda tamamlanan ve 5 aşamadan oluşan LYS'lerde de her aday en az 2 sınava giriyordu. 180 puan barajını aşanlar tercih yapma hakkını kazanıyordu.
YGS'de 6, LYS'de ise 12 puan türü bulunuyor. Adaylar toplam 18 puan türüne göre tercih yapıyordu.
deist imam
Ygs çok zorlayacak bir şey değil. 1 ay fizik-biyoloji çalışarak ve 1 ay da sürekli deneme sınavı çözerek 23bin yapmıştım sayısal için. Lysde de fazla kasmadan ama biraz daha sıkı bir şekilde çalışıp totalde 27bin yaptım. Yani fazla kasmayın gençler. Zaten mutlaka en az 1 tane çok iyi olduğunuz ders vardır. Onu boş verin artık. Her ders mükemmel olmak zorunda da değil. Kötü olan 1-2 dersinize iyi çalışın gerisi kendiliğinden gelir zaten.
2
ickial
valla realist konuşucam istiyorsan dikkate alırsan gözünü açmış olurum ha yok ben gaz istiyorum diyosan ne anlam çıkaracagına baglı.

ben yukarıdakiler gibi yapıp dersime de vakit ayırdım sosyal yaşantıma da. tabii ygs hazırlık sürecinden bahsediyorum. sonra gün geldi çattı. üstelik ben 11. sınıf bittiğinden beri çalışmaya başlamıştım ufaktan ufaktan. her neyse sınav günü geldi ve sonuç ne? sayısalcıyım ulan ben! türkçe 36 küsür doğru matematik yerlerde geziyor felsefeyi çözememişim zaten fen falan can çekişiyor. demek ki neymiş çok rahatlık insana batar. eve geldim, bir güzel duşun altında ağladım ağladım hırslandım. kimseyi takmadım, ona 3 saat yetiyormuş da ona 10 saatmiş de yok işte asıl mühim olan 1 saatmiş falan bunlar kafa işi. kafan alıyosa algılıyosa ve kafanı başka şeylerle meşgul edip doldurmuyosan sen zaten 1,5 saat oturup bi kitap açsan alır o kafa herşeyi. lys ye hazırlık sürecimde kendime dedim ki, ulan bilge, ne bu sinema merakı ne bu arkadaşlarla eğlenme falan? çalış bi kaç ayın var sonra nerede gezip tozarsan seni bağlar, gün gelir de gezerken suratının asık olmamasını istiyorsan iyi çalış buna dedim, bi öncekinde nasıl yüzün kızarmıştı diye hatırlattım. bi kaç ay az dışarı çıkıp az takılınca ölünmedigini farkettim ve lysde sayısalda yine bekledigim gibi bir sonuç olmasa da tm sıralamam iyiydi.

uzun lafın kısası, o günde 100 soru çözüyor ben de öyle çözeyim, ayşe 300 çözmüş ben 500 çözeyim deme. kendine bi sınır koy önce o sınıra gel sonra o sınırı kendin aş. bırak başkasını o kendini ilgilendirir. az sık o götünü terlesin gerekirse emek bunların hepsi. bana güven, hayatın bir optiğe bağlıyken ay ben gezerim diyip o zamanı yaratma lüksünü kullanma. herşeyin sırası gelicek elbet.

işin akademik kısmına gelecek olursam da her hafta 1 deneme çözerek başla, 3. haftanın sonunda 2 denemeye çıkar. tek oturuşta 2 deneme demiyorum. birini salı birini cumartesi çöz mesela. orada çıkan yanlışlarını işaretle. doğrularını öğren diyeceğimi düşündün dimi? direkt bi sorunun doğru yanıtını aramak seni o konuda iyi yapmaz. o konuyla alakalı önce bir güzel konu anlatımlı kitabından bak kafana yerleştir video da dinleyebilirsin bi arkadaşın da konuyu anlatabilir. ama unutma soruyu değil. sonra o konuya yönelik 15 soru çözsen yeter. daha sonra denemedeki yanlışa bir daha bak. çözebildiğini göreceksin.
kitap okumayı çok seven birisi değilsen, seni sıkmaz hem de uyumana yardımcı olur, yatmadan önce 5 sayfa kitap oku. edebi olmayan kitaplardan bahsetmiyorum. her gün 5 sayfa yeter. eğer seviyorum dersen ne kadar okuyacağın sana kalmış. ama kafanı kitapla yorma daha yapacağın şeyler var derim. buraya aklıma geldikçe editlerim.