tanrı değil allah saçmalığı

gumpzero
"Bu milletten bi bok olmaz" lafının referandum sonuçlarıyla da taçlandırabileceğimiz bir kanıt türüdür. Bu şahıslar tatlı su müslümanıdır ve kanser ederler. Eğer ki böyle bir şeyi sözlü söyledilerse anında ortamı terk etmeniz gerekmektedir lütfen dikkat.
2
rigmo
Bu insanlara sunu demek gerekir. Rab neyce? Mevla neyce? Huda neyce? Bunlari kullanirken sorun yok turkce olan tanriyi kullanirken mi sorun var denilmesi gereken konu.
1
jamiryo
arap sevicilerin türk milletini sevmemesi ve "tanrı yok allah var" gibi bir saçmalıkla bunu millete empoze etmesinden kaynaklı saçma salak bir mevzu.

ben 70-80'lerin yeşilçam'ını izlerken arapça "allah" yerine çokça türkçe "tanrı" kullanıldığını fark ettiğimde ne değişti ulan diye sormuştum kendime hatta.
2
grifingoo
Önemli olan adlandırma, betimleme değildir. Nasıl inanıp nasıl yaşaďığındır. "O" de, "yaratıcı" de, göktedir de yeryüzündedir de. Ne dersen de nasıl yaşarsan yaşa. Bu bir inançtır ve kimseye kendi inancını diretemezsin. "O" da diretmedi. Seni yaratan o iken ve diğer yarattıklarının inancına o bile karışmazken senin ne haddine. Sana bir ruh verilir, o ruhla yaşarsın ve ölür gidersin. Sen başka bişey değilsin. Lütfen kimin ne dediğine, ne yaptığına, ne giydiğine, ne yediğine, ne içtiğine,ne inanca sahip olduğuna,ne için yaşadığına müdahale etmeden kendi şekillendirdiğin hayatında yaşa ve git.
bicibici
Saçmalık değildir bilakis sebebi vardır. Bunu diyen insanlar ekseriyetle sebebini bilmediklerinden, "neden" sorusuna cevap verememiş ve artık maalesef bir saçmalık gibi görünmeye başlamıştır. Tanrı ve Allah kelimesinin farkı ise şöyledir:
Allah; bu kainatı yaratan ve tek olan Zat'ın ismidir.
Tanrı; insanların “olağanüstü güç sahibi yaratıcı ve yönetici” olduğuna inandıkları varlık ya da varlıklara verdikleri genel isim olmuştur. Türkçe'de Tanrı olan bu kelime, Arapça'da ilah olarak geçmektedir.
Tanrı ve tanrıça kelimeleri tarih boyunca neredeyse her çeşit varlığa verilmiş cins isim olan kelimelerdir. İnsanlar kendilerine; her biri ölümlü olan kadın-erkek, insan-hayvan vs. tanrılar edinmiştir. Yani tanrı çoğulcu bir anlayışın ürünüdür. Bu kullanım açısından bakıldığında “Tanrı” kelimesi “Allah” kelimesi ile hiç bir şekilde örtüşmez. Ve “Allah” kelimesi yerine “Tanrı” kelimesinin kullanılması uygun olmaz. NitekimAllah (cc) birdir, sonsuzdur, yaratılmış olan her şeyden ve herkesten üstündür, hiç bir şekilde yarattıklarına benzemez.
Tanrı kelimesi “her şeyden üstün olan yaratıcı ve yönetici” manasıyla kabul edildiğinde ise; Allah, varlığı gerçek ve kesin olan tek Tanrı'nın özel ismidir.
Onun dışında Allah'ın "Allah" dışında ,tefsir okuyanlar bilir, 999 ismi vardır. Ki birçok yerde görmüşsünüzdür ki;
Kadir-i Zülcelal, cemil-i zülcemal, vacib-ul vücud, rabbis semavatı vel ard... Gibi isimleri çokça kez kullanılmaktadır.
"Müslümanları değil,İslamı araştırın."
luthien tinuviel
Tanrı dediğin zaman daha kesin bence zira bi' yaratıcı var mı o bile muallakken bunun kendi isimlendirdiği tanrı olması ihtimal olarak fazlaca düşük. Teistlerin son kozu olan pascal kumarının getirdiği mantıkla düşünürsek biz en azından hiçbirini kabul etmiyoruz ya siz yanlış olanı kabul ediyorsanız? Bence tanri varsa asil buna çıldırır. Siz yine tanrı deyin.
deist imam
Allah da esasında bir tanrıdır. Tanrı spesifik değil genel bir kavram. Zeus da bir tanrı ra da bir tanrı hatta eski medeniyetlerdeki totemler de bir tanrı.
Valar dohaeris
Çok fazla tanrının var olduğu bir evrende kaçınılmaz bir durumdur. Çok tanrıcılığın ve getireceği tartışmaların farkına varan yazarlar bunu eserlerinde de kullanır. Örneğin j.r.r martin game of thrones serisinde bunu çok fazla kullanıyor. Okuyanlar bilir, seri boyunca insanlar sık sık kuzeyin eski tanrıları (yedi) ve ateş tanrısı r'hllor arasında hangisinin gerçek Tanrı olduğu üzerine tartışırlar. Okuyucu inançlı olsa dahi buna tebessüm eder ama, "Allah değil Tanrı!" diyenler ile "r'hllor değil yedi!" Diyenler arasındaki fark nedir? Birinin kitap karakteri diğerinin gerçek hayattaki bir insan olması mı? İkisinin de benim gibi bir inanç​sız biri tarafından objektif olarak bakılınca bir farkı yok ve ikiside sadece düştükleri duruma tebessüm ettitrmekte.

Varlığı bile şüpheli olan bir yaratıcının ismi yerine bilimsel konuları ve verileri tartışan bir halk gösterin. İşte size huzur, barış ve güvenli bir gelecek.
miractanyuvarlananninja
"Allah bir tanrı çeşitidir." deyince saldırganlaşan müslümanların takıntılı olduğu durumdur. Kendi tanrılarını asla diğer tanrılarla bir tutmaz,tanrı sınıfına girmediğini ısrarla kanıtlamaya çalışırlar. Saldırganlıkları tecrübelerle sabittir.
2
giyotin
Birde "tanrı kelimesini hristiyanlar kullanır" demezler mi bitiyorum :d hayır sayın çomar, türkler kullanır şimdi şöyleki bi kere ingilizce... uzatıp tartışmaya bile değmez.
1
hena
Tartıştığınız vakit 'tanrı deyil o deyil -değil değil deyil ama tamam mı- tanrı yok allah var.' bunu diyebilecek insanlar tanıyorum.. Söylemeden edemeyeceğim 5 yaşlarında bende herkese allah var tanrı yok diyordum. Sonra bir adet sözlük ile aydınlandım. Mutluyum.