entropi

Valar dohaeris
Fiziksel olarak entropiyi daha iyi anlamak gerekirse şu örnekler verilebilir: Canlılar belli bir andan sonra ölürler, bilgisayarlar eskir vs. Yani evrendeki düzensizlik sürekli olarak artma eğilimindedir.
2kilobiyik
Entropi yasası sadece bizim dünyamızı değil tüm evreni kapsar. Big bang'den itibaren evrende oluşmaya başlayan her şey yok olmaya doğru ilerlemektedir. Güneş hidrojeni helyuma dönüştürerek ayakta kalır. Fakat hidrojen de bir gün bitecektir. 1929 yılında Hubble'ın yaptığı gözlemler sonucunda evrendeki her şey birbirinden gittikçe uzaklaşmaktadır. Bu da evrenin sürekli genişleyip büyüdüğünü göstermektedir. Evrende var olmaya başlayan her şey yok olmaya doğru ilerler. Entropi yasasına göre doğan ölecek, başlayan bitecek, oluşan yok olacaktır.
hena
Aynı zamanda 11.sınıf ileri kimya müfredatında kimyasal tepkimeler konusunda da bulunmaktadır. Entropi, bir sistemin(üzerinde inceleme yapılabilen her şeyin) düzensizliğinin ölçüsüdür. Birimi joule/mol.Kelvin'dir. Kimyada büyürk 's' harfi ile gösterilir. Sahip olduğu maddelerin öteleme, dönme, titreşim gibi hareketleri yapması sonucu oluşur. Erime, buharlaşma, süblimleşme gibi durumlarda entropi artar yani düzensizlik artar. Entropi hesabı ∆Stepkime= Toplam ürünler - toplam reaktif(girenlerdir). ∆S>0 ise tepkime istemlidir. Kenfiliğinden gerçekleşmiştir. ∆s<0 ise tepkime istemsizdir
psycho
Düzen denilen şey insan algısındaki "düzgün" kelimesi ile farklıdır siz 3 tane küpü üst üste koyarsanız ilk halinden daha düzensiz olur bu da evren entropisinin ne olursa olsun arttığını gösterir yani biyolojik forma geçmiş olması daha düzenli değil ilk halinden daha düzensiz olduğu anlamına gelir
ogecik
Entropi yani düzensizlik artığı kesinleşmiş olan bir şey. Hey iman eden eğer düzensizlik artıyorsa müslümanlık yalan çünkü müslümanlıkta düzenlilikten bahsediliyor.
giordano bruno
Entropi, fizikte bir sistemin mekanik işe çevrilemeyecek termal enerjisini temsil eden termodinamik terimidir. Çoğunlukla bir sistemdeki rastgelelik ve düzensizlik olarak tanımlanır ve istatistikten teolojiye birçok alanda yararlanılır. Sembolü S'dir. Termodinamiğin 2. yasasıdır.