yobaz ateist

flucian
Ateizm hakkında en ufak fikri olmayan ve genellikle özenti veyahut ilgi çekme çabası içerisinde tercih edilen anti-inanç yönelimidir.
nowemert
Yobaz kelimesi ile Ateist kelimesi çelişiyor. Şu aptal olan ateistler sanırım: " Ağbi tanrı varsa afrikada ki açları niye görmüyo bikereğ "
ucarakacarakafatanadam
''Eğer tanrı varsa Afrika da çocuklar niye aç yieaaa'' diye dolaşan tipler bu gruba girer genellikle. Lise dönemlerinde belirip istediklerine dikkati üstlerine çektikten sonra üniversite de insanların takmadıklarını fark edince imana gelirler.Ateist olmak için geçerli bir sebep i olan insanların adları da bu tek haneli IQ seviyesine sahip canlılar tarafından kötü anılır, ayrıca bu tipler ile ilgili bir genelleme daha yapmadan geçemeyeceğim bunlar genelde din düşmanı olurlar özellikle de Müslümanlığa
puzzle
Aynı fikri benimsiyor olmamızdan haz etmediğim bireylerdir.
İnsanların ateizme karşı bakışını değiştirerek 'ateist insan kötüdür' fikrini hareketleriyle topluma yansitirlar.
Toplumda ateist olduğumu belirttikten sonraki o nefret dolu bakişlarin nedenidirler.
zeze
Her ideolojinin olduğu gibi bunun da en uç-fundamental kısmı benim için yanlıştır. Şahsi fikrimce hiç bir şeye hiç bir zaman körü körüne inanmamak gerekir. Her zaman kafalarda bir "acaba mı ki" fikri olmalıdır.
zirvedekicahil
Oldukça normaldir. Kimse inançsızlığına kılıf bulmak zorunda değil, bunu ispatlamak zorunda da değil. Kimse size argüman sunmak zorunda değildir zaten. Bu, gökteki (bkz:uçan görünmez pembe at)ın varlığını tartışmak kadar saçmadır. Zira kişinin bir şeye inanması için illaki bir nedeninin olması gerekmez. Ayna kırınca şanssızlık getireceğine inanan insanın bir nedeni mi var? Hayır, sadece öyle olacağına inanıyor.

Türkiyedeki her azınlığın lümpen kesimi vardır. Ya azınlık bilinci gelişmemiş, kendi komünitesine zıt ya da ne olduğunu bile çözememiş bir haldedir. Türk ateizmi de böyle bir şeydir. Çoğunlukla baskın islamcılığa karşı ortaya çıkmıştır, bu yüzden genelde baskın islamcılık odaklıdır. Yani kendi zıttını var etmiştir, bu zıttın yokluğunda çökmektedir. Ancak ben bunu geçiş evresi olarak görüyorum. Bu ateist kesim, çocuklarının din eğitimi konusunda daha hassas olacaktır.

Aydınlanma bir nesilde olmaz. En azından üç nesil gerekir. Siz, çocuğunuz ve torununuz. Her nesilde dogmalar ve kalığsal yargılar azalacak ve en spnunda son bulacaktır. Bu yüzden ben bu kesime olumlu bakıyorum. Onlar daha iyi bir inançsız nesilin anahtarı.