ırkçılara hatırlatmalar

frantz fanon
ırkçılara hatırlatmalar

burası hitler almanyası'nın dresden kenti, tarih şubat 1945, müttefikler bombalamış.

histerik ve egoist milli şovenizmin de azımsanmayacak katkısıyla iktidara gelen faşizmin yine o millete çektirdiklerini gösteriyor.

dün köyleri yakarsın, kenteri yıkarsın, ülkede hangi halkın yaşayıp yaşamayacağına karar verecek yetkide sanırsın kendini, yarın kafana bombalar iner.
2
lea lea
artı bir!

henüz yazar olmadığım için mesaj atamıyorum, yalnızca okuyabiliyorum, o yüzden bu alanı işgal edeceğim! ben, örgütlerin hepsine karşıyım; özellikle de halkın refahına değil de, toplumsallık yerine bireyselciliğe adım atmış örgütlerden! attığınız linki okudum, daha önce okumadım; anlamlı geldi! feminizm akımının aslında kadınların kurtuluşu için tek çare olmadığını da biliyorum! sosyalist bir düzende, kadınların zaten böyle sorunları kalmayacak!

fakat; kapitalizmin kölesi olmuş bir dünyada yaşıyorsak, en iyisini yapmak zorundayız, sosyalizme kavuşmadan önce, ki ben bunu bir hayal olarak görmeyenlerdenim! femen ya da diğer örgütler bu açıdan, evet zaman zaman direnişe zarar verseler de, en azından hali hazırda önümüzü görebilmemiz açısından olmak zorundalar! femen'i eleştirerek, en azından neyi yapmamamız gerektiğini öğreniyoruz; aynı şekilde attığınız linkteki gibi bu yürüyüşe esasında destek vermememiz gerektiğini sorgulayarak öğreniyoruz! üstelik, ben femen'i savunmuyorum; fakat, hiçbir şey yapmamasına rağmen yalnızca oturduğu yerden bu örgütlere atmaları da, anlamlı gelmiyor! eğer, femen eleştirilecekse, bunu bizler yapacağız; o cahiller değil!
lea lea
"aleksandra kollontay" bu ismi inceleyeceğim, umarım bir şekilde edinebilirim eserlerine! teşekkürler, minnettarım!
bu başlıktaki tüm girileri gör