ileride hiçbir dinin kalmayacak olması

kargalı karga paşa
Yanlış olduğu öngörülebilir önermedir.

Bakıldığı zaman günümüzde mitoloji olarak görülen inanışlar dahi varlığını korumaktadır. Semavi dinler olarak anılan inanışlar dahi mitoloji olarak adlandırılabilecek gerek antropolojik, gerek etimolojik, gerek sosyolojik, gerek bilimsel, gerek biyolojik, gerek tarihsel, gerek teolojik bir çok aşamayı tamamlamış durumdadır. Ancak Tanrı ve din kavramı hala varlığını sürdürebilmektedir.

Zaman geçtikçe insanlığın bilgi düzeyi ve biliş kabiliyeti gelişmektedir. Teistler bu gelişmelerle Tanrı kavramını daha iyi anladığını savunurken, non-teistler her atılımda tanrı'ya olan ihtiyacın ortadan kalktığını savunmaktadır. Bu durum, söx konusu önerme gibi tanrı ve bilimi, para veya başka herhangi bir materyali kıyas etme metoduna başvurmaktan kaynaklanmaktadır ve bu hatalı bir yaklaşımdır.

Tanrı doktrininin evrimleşebileceği doğrudur ki, evrimleşmiş olduğu gözlenebilir. Bu sebeple deizm, panteizm, panenteizm, politeizm, monoteizm gibi teistik argümanlar türemiştir. Aynı şekilde non-teistik argümanlarda evrimleşmiştir. Ateizm, yeni ateizm, deizm, agnostizm vb. Bu süreç neden sonuç ilişkisine bağlı olan ve determinist unsurları da içerisinde bağıl etken olarak kullanan bir süreçtir. Bu noktadan sonra ise insanların kendine has nedenleri ve içkin sebep-sonuç ilişkisi ve nihayetinde bir tercihe bağlı olarak olumlu ya da olumsuz olarak gelişmeye devam edecek ve bu şekilde süregelecektir.
5
gralder gralder
Okumaya üşendim ama o kadar yazmışsın şukunu verdim
besiktas besiktas
ya da* olarak düzelttim
kargalı karga paşa kargalı karga paşa
Besiktas varken imlaya dikkat etmeye ne hacet :d
besiktas besiktas
o zaman herkes yere çöpünü atsın kardeşim... :d
kargalı karga paşa kargalı karga paşa
Atıyoruz ya zaten :d
bu başlıktaki tüm girileri gör