nur yerlitaş

atticus finch
bu kadının açtığı canlı yayına girip şehitler diyen hangi davar, asıl onu merak ediyorum. "hain bölücüler şanlı askerimizi şehit ettiler" edebiyatının çürümüşlüğü, mantıksızlığı ve kimlerin çıkarlarına hizmet ettiğinin kabak gibi ortada olması bir yana; o yayın politik bir yayın değil, nitekim yayını açan nur yerlitaş da bir modacı ve her yerinden buram buram apolitizm akan birisi. yani şöyle bir sorsalar "siyaseti ve dünyada olup bitenleri en anlamayan meslek grubu hangisidir" diye, çoğumuzun aklına ilk modacılık gelir, bundan eminim. öyle bir alakasızlık yani. nur yerlitaşın yayınına girip "şehitlerden" bahsetmek, unutulmazfilmler'e girip "burada neden brazzers filmleri yok" diye şikayet etmek gibi bir şey. veya bir balık mezatına gidip büyük baş hayvan aranmak. örnekler çoğaltılabilir.

başka bir yerden örnek vereyim. bundan birkaç sene önceydi, öğrenci kolektifleri (ya da gençlik muhalefeti, ikisinden biri) "beyaz şov"da slogan atıp eylem yapmışlardı. bir de pankart vardı sanırım.

aşağı yukarı aynı argümanlar kullanılarak bu da eleştirilebilir. beyaz şovun ne yapımcıları politik, ne izleyicileri politik, ne de orada konuşulan konular politik. siyaset yapmayı bırak, herhangi bir vesileyle izlemek bile saçma olan bu programa gidip en radikal, en militan sloganları haykırmanın manası neydi?
1
her boka muhalefet her boka muhalefet
Ne kadar siyaset ile bağımsız olsa da bu şekilde yanıt vermemeli idi diye düşünüyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör