kuran ı kerim

tarihsel maddeci
arap yarımadasındaki tefeci-bezirgan iktidarına karşı bir isyan olarak doğan islam dini önderi hz. muhammed'in altıncı ve yedinci yüzyıllarda söylediği sözlerden derlenen, içeriğinde ekonomi-politikten israil tarihine bir çok konuyu bulunduran "kutsal" kitaptır.

anadilinde okuyan, eğer inançlı ise kolaylıkla inancını bırakabilir. bununla beraber "olduğu gibi kavramak" için diyalektik materyalist anlayış ile bakılması gerekmektedir.
mtht
anar araştırmasına göre Kadınların yüzde 74'ünün, erkeklerin yüzde 65,2'sinin düzenli Kur'an okuduğu. Kur'an-ı Kerim'i Arapçası'ndan okumanın mealini okumaktan daha çok sevap olduğuna inandıkları gözlemlendi.
odin
Şu an kural olarak kullanılmaya başlanan bir dini kitap. Diğer dini kitaplardan bir farkı yoktur. Beni seç yoksa cezalandırırsın diye bağırır...
the
Kendisinden yaklaşık 500 ve 1000 yıl önce yazılan incil ve tevrata göre bir tık daha ilkel olmayan kitap. Bunu birde şuan ile karşılaştırın.
4
azadi
Çok kötü bir bilimkurgu romanından daha kötü, edebi hiçbir değeri olmayan, bugünün arapça eserleri karşısında amatör kümede bile yer alamayacak sığ insan avuntusu. Allah kelamıdır diyen her insana ziyadesiyle acırım.
Şöyle bi ayet var misal;
Nisa/4:82. Hâla Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı.
Müslümanlara göre Kuran; Allah'ın kelamıdır. Yukarıdaki ayette de söylendiği gibi, Kuran, Allah tarafından gelmişse, Allah o sözleri söylemiş gibi okunmalıdır. Ayrıca, Kuran, Allah tarafından gönderilmiş ve Allah'ın sözlerini içeriyorsa, Kuran'da asla herhangi bir yanlış ve tutarsızlık bulunmamalıdır.
Halbuki, gerçek böyle değildir.
Ilk olarak, Kuran'ın bazı ayetlerine bakarak, bu sözlerin Allah değil, fakat Muhammed'in kendisi tarafından söylendiğini anlayabiliriz:
Fatiha/1:1-7: 1:1. Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1:2. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur.
1:3. O, rahmândır ve rahîmdir.
1:4. Ceza gününün mâlikidir.
1:5. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.
1:6. Bize doğru yolu göster.
1:7. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!
Bu ifadeyi okuyan her okur yazarın kolaylıkla anlayabileceği üzere, bu sözler Allah'a hitaben söylenmiştir.. Bir dua şeklinde Allah'a söylenmektedir. Bunlar, duacı olan Muhammed'din, Allah'a söylediği ve doğru yolu bulmak için Allah'tan yardım istediği sözlerdir. Kuran, böylece, Allah'ın değil, fakat Muhammed'din sözleriyle başlamaktadır.
Enam/6: 104. (Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler (idrak kabiliyeti) verilmiştir. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de kör olursa zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim.
Bu ifadede de, “Rab” ve “Bekçi” olarak iki özne bulunmaktadır. “Ben bekçiniz değilim” diyen herhalde Muhammed'dir, Allah değil..
Tekvir/81: 15. Simdi yemin ederim o sinenlere ,
Burada da yemin eden Muhammed'dir, Allah olamayacağına göre..
Inşikak/84:16-19 84: 16. Hayır! Şafağa, yemin ederim ki ,
84:17. Geceye ve onda basan karanlığa,
84:18. Dolunay olmuş aya ,
84:19. Ki,siz elbette halden hale geçeceksiniz.
Burada da yemin eden Allah olamayacağına göre Muhammed'dir.. Muhammed burada islam öncesi inanışlarını da ortaya koymaktadır. Güneş ve ay, islam öncesi Arap'larca kutsal sayılırdı.
Enam/6: 114. (De ki): Allah'dan başka bir hakem mi arayacağım? Halbuki size Kitab'ı açık olarak indiren O'dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, Kur'an'ın gerçekten Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. Sakın şüpheye düşenlerden olma!
Tercümeye “de ki” diye bir ilave yapılmış.. Bu ilave Arapça Kuran'da bulunmamaktadır. Burada da sözlerin sahibinin Allah değil, Muhammed olduğu anlaşılıyor.