huntington kore hastalığı

halklakaynasmisbielit
ilk olarak 1872 yilinda george huntington tarafindan ingiliz kokenli amerikali bir ailenin akrabalarinda tanimlanmış olan hastaliktir.beyinin striatum ve kortekste dejenerasyonun soz konusu oldugu nöronal kayıplarin goruldugu norodejeneretif bir hastaliktir.
başlama yaşı genis bir yelpaze göstersede genellikle 40 lı yaşlarda gorulmektedir.hareketlerde anormallikler,motor bozukluklar,kaslarin istemli ve istemsiz bi sekilde kasılmalari,ilerki yaslarda psikiyatrik anormallikler ve hatta sizofreni hastaligin klinik goruntusunu olusturur.
huntington geninde mutasyon soz konusundur.

genomu koskoca bir kitap olarak alırsak; eğer kitabın 4. bölümünde, belirli bir paragrafında harfler 39 kere tekrar ediyorsa, %90 olasılıkla 75 yaşında ölürsünüz. eğer 40 kere tekrar ediyorsa, 59 yaşında, 41 tekrarda 54, 42 kez tekrar ediyorsa 37 yaşında öleceksiniz (en fazla birkaç yıl daha fazla yaşarsınız).

evet... ölme nedeniniz huntington koresi... 4. kromozomda belirli bir bölgede, eğer cag bazı, 36'dan fazla kez tekrar ediyorsa hastasınız demektir. ne kadar çok tekrar ederse, o kadar erken denge kaybetmeye başlıyorsunuz.

(bir anlamda) kader genlerde yazılı olmasın? *

bu arada tüm insanlık popülasyonunda bu bazlar, 10-15 civarı tekrar eder.


Biliyorum çünkü bu hastalıktan bende muzdaribim babam sağolsun onda da vardı.%50 ihtimalle bende de olacak.Çok istiyorum ölmeyi sözlük yatalak olma ihtimalim var kardeşim Yok babam vefat etti ve düşünsenize bakacak kimse Yok acı içinde yanlız öleceğim.



[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=2PiRcdZ2lyg[/youtube]
natteravn
Ayrıca House'da Thirteen'in hastalığıdır. Öğrenip moralini bozmamak için uzun zaman test yaptırmaz ancak House tüm rahatsız ediciliğiyle kıza zorla test yaptırır. Öğrendikten sonra hayat kesinlikle eskisi gibi olmaz.
1
the
Huntington hastalığı (HD), genetik bir nörolojik hastalıktır.

Huntington hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin aşamalı olarak bozulmasına (dejenerasyona) neden olan kalıtımsal bir hastalıktır. Huntington hastalığı, kişinin fonksiyonel yetenekleri üzerinde kapsamlı bir etkiye sahiptir, genellikle hareket ve düşünme (bilişsel) bozukluklarına ve psikiyatrik bozukluklara neden olur.

Huntington hastası birçok kişide belirtiler 40'lı ve 50'li yaşlarda görülür, ama hastalığın başlaması daha önce ya da sonra olabilir. Hastalık 20 yaşından önce başlarsa buna jüvenil Huntington hastalığı denir. Hastalığın erken başlaması genellikle belirtilerin kısmen farklı bir şekilde görülmesine ve hastalığın daha hızlı ilerlemesine neden olur.

Huntington Hastalığının belirtilerini kontrol altında tutmaya yardımcı ilaçlar vardır, ama tedaviler hastalıkla ilgili fiziksel, zihinsel ve davranışsal gerilemeyi önleyemez.



(https://www.hemensaglik.com)