dizilerde ve filmlerde güzellik ve yakışıklılık sorunu

laiksisko
uzun zamandan beri dikkatimi çeken bir durum var.. Esas oğlan esas kız hep güzel alımlı çekici olmak zorunda.. Çirkin bireyin esas kişi olduğu fil ve ya dizi asla göremedim varsa bile ben keşfedemedim.. Yani güzel ya da yakışıklı değilsen boktan bir hayatın var.. Aşk hayatın olmaz.. olsa bile sorunlu olur.. Sevdiğin kişiye hiç bir zaman kavuşamazsın hatta aşağılanmak durumda kalırsın.. Bunun sebebi ne? Ölelim mi?
anne boleyn
dizilerin başrollerindeki kızlara bir bakın hepsi mi kusursuz olur yahu sokağa bir çıkın kusursuz insan yok. insanların kafasına güzelliğin kusursuzluk olduğunu sokuyorlar. oysa gerçek hayatta öyle değil ki, insanların %90'nı kusurlu ve bu kötü bir şey değil aksine gayet doğal bir durum. lakin bizlere kusurlu olmanın yanlış olduğunu, kusurluysan güzel yahut yakışıklı olamazsın düşüncesini empoze ediyorlar. biraz dikkat ederseniz anlatmak istediğim aklınıza yatacaktır.
harflervekibrit
Bir görüntü yönetmeni arkadaşla tartıştığım ve sonunda evrim teorisi ile 'karşı karşıya' bırakıldığım sorundur. Güzel olan seçilir, güçlü-burada güzele karşılık geliyor- olan hayatta kalır, diğer seçenekler, en güzeli varken tercih edilmez, dedi, bu 'sektör'de. Zaten dünyada en çok TV izleyen ülke olduğumuzdan, "Güzel şöyle olur, yakışıklı böyle olmak zorunda" kalıpları her dizide gözümüzün içine içine "dayatıldığı" için de, daha 15 yaşındaki çocuklar burnunu yaptırmayı düşünüyor. Minicik kızlar 30 yaşında görünüyor, bunların 40 yaşındaki anneleri de 18 yaşında görünmeye çalışıyor. Erkekler kaslı olmak için bir yığın aptirik zaptirik haplar kullanıyor.
Eski diziler ne güzeldi be, mahallenin muhtarlarındaki temel ile Fadime örneğin, sonra ekmek teknesi, sonra yedi numara...
Leyla ile Mecnun'da, Burak aksak'ın, onur ünlü'nün diğer işlerinde bunu yaptılar, demek yapılıyormuş.
Televizyoncular ayık olacak arkadaş, nasıl bir şeyi ellerinde tuttuklarını bilecekler.
İşin kötü tarafı: galiba biliyorlar.
anabard58
Kadın bedeninin medyada obje olarak kullanılması klişeleşmiş bir eleştiridir fakat erkek izleyici / okuyucu tarafından garipsenmez.Hatta güzel kadınlar her zaman daha fazla reyting alır ve kendilerine keyifle «bakılır.»


Bu ütopik bir olaydır temsili bir olay söz konusudur.
sodomvegomore
Neden Türk dizilerinde erkekler sert bakışlı, güçlü ve maço tavırlı iken kızlar bu denli pembe yanaklı, masum ve saf oluyor peki? Hiç realistik değil bir kere, gerçek hayatta uyduruk pamuk prenses tiplemesi kadınlar yok maalesef(!)