tüm dinlerin yalan olduğunun kanıtı

madman
Ayrıca şöyle bir yazımı da paylaşmak istiyorum. Kimseyle polemiğe girmek gibi bir niyetim yok çünkü sizler ( dinci avam kesimi) ne kadar şaşaalı cümle kursanız da allahınızın gerçek yaratıcı olmadığını anlamanız için size yapılabilecek hiçbir şey yok. Siz tapmaya devam edin. Başında da dedim zaten eğer sorgulamayacaksan hiç okuma diye ama yine de üşenmemiş okumuş cevap yazmışsınız. Bize karışmayın, allahınızı bizden uzak tutun da ne b*k yerseniz yiyin.

DİNİNİZİ HİÇ SORGULADINIZ MI?
Müslüman mısınız? Evet bu uzun yazı sizin ateist olma rehberiniz olacak. Bu yazı herkes içindir, isterseniz 15 yaşında bir ergen olun, isterseniz üniversiteyi bitirmiş olun, isterseniz tarikatçı olun, isterseniz laik kemalist falan olun fark etmez. Hemen başlayabiliriz.
Şüpheci olun:Şimdi, Kur'an'ı okumadın, hadis kitapları hakkında hiçbir fikrin yok. Peygamberin hayatını da öyle detaylı şekliyle bilmiyorsun. Ama dininden %100 eminsin öyle mi? Aklında neredeyse hiçbir şüphe yok değil mi? Ayet eleştiren bir ateist gördüğünde hemen sinirleniyor musun ya da hemen refleks gibi ''yanlış çeviri, arapçası öyle değildir, ayeti cımbızlama'' şeklinde savunma mı yapıyorsun?
Mesela ''kadınlar İslam dininde aşağılanıyor'' denildiğinde hemen ''eskiden kızlar diri diri gömülüyordu'' lafına mı sığınıyorsun? Ateist gördüğün zaman ''ya bu mükemmel kainat, bu müthiş canlılar tesadüfen mi oluştu salak'' mı diyorsun?
Farkındaysan tamamen ezbere konuşup bilmediğin bir şeyi savunuyorsun. Bunun nedeni çocukluğundan beri kafana aşılanan kutsallardır. Çocuklar ebeveynlerinin söylediği her şeye inanırlar ve bu inançlar kolay kolay değişmez. Bu yüzden Türkiye'de, Arabistan'da veya Suriye'de doğanlar Müslüman; ABD'de doğanlar Hristiyan, Hindistan'da doğanlar Hindu oluyor. Dinden çıkma vakaları din değiştirme vakalarından çok daha fazladır.
İşte buradan sorgulamaya başlayabilirsin! İslam'a göre Müslüman olmayanlar sonsuza kadar cehenneme giderler. Sonsuza kadar yanarlar. SONSUZ kavramının üzerinde hemen 5 dakika düşün. Sonsuza kadar cehennem cezası aldığını düşün. Kötü bir insan olduğun için değil, inanmadığın için sonsuza kadar yanacaksın.
Mesela İngiltere'de doğdun ve Hristiyanlık sana çocukluktan beri öğretildi. İşte bu cehennemlik olman için yeter. Tabi İngiltere'de doğmuş olsaydın Müslümanların cehenneme gideceğini düşünecektin.
Şüphecilik burada başlıyor. ''Neden inanıyorum?'' diye soracaksın kendine. Neden? İslam neden diğer dinlerden daha iyi? "'Hristiyanlıktan daha iyi, daha mantıklı ve daha mükemmel olduğu için mi Müslümanım yoksa Türkiye'de doğduğum için mi?'' Bu sorular genelde dinsizliğe giden yolda sorulan ilk sorulardır.
Ben bir ateist olarak söyleyebilirim ki, kendi inancımdan olmayan insanın sonsuz bir azaba maruz kalacağı fikri müslümanken bile beni hep içten içe rahatsız ederdi. Bu sorunun bir cevabı yok. Bütün dinler diğer dinleri dışlar ve yanlış görür. Bu sorgulamaya başlamak için tek soru değildir.
Farklı bir soru daha üretelim. İslam doğruysa neden bütün ama bütün İslam ülkeleri bilimde, demokraside, kadın-erkek eşitliğinde ve insan haklarında en geri? Eğer Müslümansanız beyniniz otomatikman şunu söyleyecektir; ''Ya onlar yanlış uyguluyor, İslam'ı anlamamışlar.'' Kabul et, bu söylediğini ayetlerle ve hadislerle destekleyerek kanıtlayamazsın.
Bunu söylemenin nedeni dogmatik olarak inandığın dini bir refleks olarak korumaya girişmen. Hemen Kur'an'ı ve hadisleri araştırmalısın. Bakalım sorun nereden kaynaklanıyor? Evet ateist olma yolunda ilerliyoruz, bu tarz sorulardan daha çok vardır.
Mesela neden Semavi dinler denilen üç din de sadece Ortadoğu'nun küçük bir bölümünde ortaya çıkmıştır? Neden Japonya'ya yollanan bir peygamber ismi geçmez? Bu soruları sordukça ve derinlere indikçe yeni sorular ortaya çıkacak. Dinde bütün soruların cevabı hiçbir zaman verilememiştir.
Kutsal kitabınızı ve peygamberinizin hayatını okuyun:Gerçekten inanıyor musunuz? Bugüne kadar mutlaka roman okumuşsunuzdur. Peki kendi yaratılışınızın sırlarının yazdığı iddia edilen, kainatın en önemli kitabını okudunuz mu? Güya bütün evrenin yaratıcısının sözlerini hiç merak ettiniz mi?
Ben cevabı vereyim, aslında çok da merak etmediniz. Evet inandınız, evet belki cuma namazına veya bayram namazlarına gittiniz. Ama aslında %100 emin değilsiniz. Sevdiğiniz bir şarkıcının röportajını mutlaka okudunuz, ama bütün evrenin hakimi pek de umrunuzda değil.
Aslında hiç emin değilsiniz. Üzerinizde günlük hayatta hissetmediğiniz bir toplumsal baskı vardır her zaman. Bunu toplum bilinçli olarak yapmaz. Herkes inanıyordur, bu yüzden doğal bir baskı oluşur. Şöyle düşünün, kalabalık bir caddede yürüyorsunuz. Bir anda herkes sol tarafa koşmaya başlıyor. Kimse sizi zorlamamasına rağmen istemsiz olarak sol tarafa koşmak istersiniz. ''Bu kadar insan yanılıyor olamaz'' psikolojisi vardır insanda.
Şimdi bu mükemmel olduğu iddia edilen kitapları anlayarak okumanızın vakti. Okurken düşünün, gerçekten bunları Tanrı söylemiş olabilir mi? Gerçekten burada yazılanlar mükemmel mi? İki şık var ortada, ya kitapta yazılanlar Tanrı sözü, ya da hepsi Ortadoğu masalı. Buna sizin mantığınız karar verecek.
Kafa karışması ve Şüphe:Pek çok insan kafaların karışmasını, şüphelenmeyi olumsuz bir şeymiş gibi lanse eder. Oysa bir insanın kafasının karışması düşündüğüne işarettir. Düşünmeyen bir insanın kafası da karışmaz. İnancından hiçbir zaman şüphe etmeyen insanlar, körü körüne inanmışlardır.
Korku:Evet anlıyorum. Biraz şüphe bile korkmanıza neden oldu. O zaman benim yöntemimi uygulayın. Ben Allah'ın varlığından şüphe etmeye başladığımda cehennemi boylayacağım için korku hissetmiştim.
Fakat dönüp dua etmiştim ''Ben bu kadar araştırma yapıyorum, eğer varsan beni kendine yönlendir''. Ortadoğu hikayelerinde anlatılan cehennem gerçekten ürkütücüdür. Bunu Kur'an'da da göreceksiniz. Bu korkuyu aşmak gerçekten zor bu yüzden birçok insan 100 tane dinden çıkmak için sebep varsa, 1 tane dinde kalmak için uydurduğu sebebe sarılıyor.
Objektif olmak için korkuyu yok etmeniz gerekiyor.
Varoluşu Merak edin:Eğer 18 yaşına kadar geldiyseniz ve ''Nereden geldim, nasıl oluştum?'' diye sormadıysanız bu dinden aldığınız hazır cevaplar yüzündendir. ''Allah yarattı, imtihana yolladı''. Evet iki cümleyle bitiyor. Ama eğer bilimsel olarak nereden geldiğinizi araştırmaya kalktığınızda çok fazla şey okumanız gerekiyor. Bu da dinin neden bilime engel olduğunu açıklıyor.
Din kanıta dayanmadan bir cevap verir ve herkes buna inandığı için kimse merak etmez. Ayrıca çok büyük bir baskı olduğu için kimse ''Acaba bizi Allah mı yarattı?'' diye soramaz.
Eğer bu soruları sormamakta ısrarlıysanız ya korkağın tekisinizdir ya da zekanızda problem vardır. Bir maymun hiçbir zaman varoluşunu sorgulamaz. İnsanı maymundan ayıran tek şey budur.
İnançsızları anlamaya çalışın:İnsanların neden dinden çıktıklarını merak ediyor musunuz? Tahmin etseniz ne dersiniz? ''Cahiller, bilgisizler, nefislerine yenik düşmüşler, ilgi çekmeye çalışıyorlar, ahlaksızlar vs..'' gibi cevaplar aklınıza geliyorsa, işte bu tam da inançsızları anlamamanızın sebebidir.
Peşin hüküm verdikçe hiçbir zaman anlayamazsınız. Mesela inanmayanlara cahil demek komik, çünkü inançsızlar genelde din hakkında daha bilgili oluyorlar. Toplumda ilginç bir algı var, ateist deyince ''dinle alakası olmayan insan'' anlaşılıyor.
Aslında ateist normal dindarlardan çok daha fazla din bilgisine sahiptir. Dinlerle, mitolojilerle ilgilenir, bunları merak eder, gecelerce üzerinde düşünür belki de. Normal dindarlar hiçbir şey düşünmeden bütün evrenin gerçekliğine ulaştığını düşünürken, ateistler için hala cevaplanması gereken sorular vardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör