psikiyatrist - terapist

azadi
Birçokları insan psikolojisi ile uğraşanları, anatomisi ile uğraşana nazaran daha basit görür. Gerçekle zerre kadar ilgisi yoktur. Üniversitesine göre değişmekle beraber psikoloji bölümleri de en az tip kadar öğrenciyi zorlayan bir bölümdür. Ama psikoloji öğrencisinin çilesi mezun olduktan sonra da bitmez. Stajları, katıldığı seminerler, ders kitaplarının dışında okuduğu, okuyacağı yüzlerce kitap (ki bu süreç okul bittikten sonra özellikle hızlanır), her zaman masraf, efor, stres yükler terapist adaylarına.
Üç beş kez damar dikince birşeylere alışılır edilir(tabi onlar da kendilerini geliştirebiliyor, aynı aşamalara katlanabiliyor ama tıpçılar isterse yapıyor, biz mecburuz), fakat insan bilincini evirmek her insan da bambaşka zorlukta bir olaya dönüşüyor.
Terapi ücretlerinden dem vurmadan önce bunları aklınızda tutun bir
zipzip
Psikiyatrist, psikiyatri alanında uzmanlaşmış tıp doktorudur. Psikiyatri, zihinsel sağlık ve duygusal refah ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Psikiyatristler, ruh sağlığı bozukluklarını teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Bunlar, depresyon, anksiyete bozuklukları, bipolar bozukluk, şizofreni, obsesif-kompulsif bozukluk ve kişilik bozuklukları gibi çeşitli zihinsel sağlık sorunlarına yönelik uzmanlık alanlarına sahip olabilirler.

Psikiyatristler, hastaları değerlendirirken, semptomları dinler ve uygun teşhisleri koymak için psikiyatrik değerlendirme araçları kullanırlar. Tedavi yaklaşımları arasında psikoterapi (konuşma terapisi), ilaç tedavisi (psikotropik ilaçlar) ve bazen hastane yatışı gibi seçenekler bulunabilir. Psikiyatristler, zihinsel sağlık sorunlarıyla ilgili birçok farklı yaklaşımı ve tedavi seçeneğini değerlendirerek, her hastanın bireysel ihtiyaçlarına en uygun tedavi planını geliştirirler.
bkz: izmir psikiyatrist