kudüs sendromu

lexxpowder
Kudüs sendromu 1930'lar da Heinz Herman tarafından tanımlanmış psikolojik bir rahatsızlıktır. Şehre gelen insanların, şehirde bulunduğu süre boyunca çeşitli dini halüsinasyonlar, takıntılar, sanrılar, inançlar ve saplantılar geliştirmesidir. Kimi zaman kişi kudüs'e gelmeden önce İslam inancı olan bir müslüman olabilir ve geldikten sonra dinini değiştirip hristiyan veya yahudi olabilir. Aynı durum diğer inançlara sahip kişiler için de geçerlidir.
İnançsız bir kişi de buraya geldikten sonra inanç geliştirebilir.
Tüm dini sembollere, motiflere, dinle ilgili hemen her şeye takıntılı hale gelebilirler. Tüm dünyevi işlerlden kendilerini soyutlayıp ibadete verebilirler kendilerini. Mesih olduklarını sanabilirler. Meleklerle veya tanrıyla iletişime geçtikleri sanrısına katılabilirler. Kendilerini peygamber olarak görebilirler ve çok önemli bir göreve adayabilirler. Çok uç tarikatlara üye olabilirler. Hatta nadir de olsa tanrı oldukları yanılgısına kapılabilirler. Çoğu vaka da kudüs'ten ayrıldıktan sonra bu rahatsızlık düzelir.

Üç semavi din için de kutsal sayılan kudüste kişiler yoğun bir din manipülasyonunun etkisinde kalıyorlar.

Gitmek isteyenler içinse belirtmem gerekir, sendroma yakalanma oranı %2.

Edit:jaruzzalem adlı korku filminde konu işlenmiştir.
the
Kudüs'ü ziyaret eden insanların şehrin kutsal atmosferinde arınarak kendilerini kitab-ı mukaddes'de bahsedilen peygamberlerden hz. isa, hz. musa olduklarını sanmalarına yol açan sendrom.