kürdistan

poyraz
dünyada hiç bir kaynakta hayır sol haber ajansı kaynak değil kürdistan diye bir yerin varlığı kabullenilmemiştir. götünüzden element uydurmayın.
9
frantz fanon frantz fanon
wikipedia, britannica, büyük sovyet ansiklopedisi, osmanli sultanlaŕının sözleri var
poyraz poyraz
o bahsettiğin kaynaklar ilk defa bir ermeni tarafından yazılmış bir kitaptan (ilk kürdistan yazan) derleme bilgilerdir. ermenilerle de türklerin aralarının ne kadar iyi olduğu zaten meçhul. osmanlıda kürtlerden bahsedilir ama kürdistan diye bir şey hiç bir zaman geçmez.
frantz fanon frantz fanon
1300lerde kayıtları var, en ikna edicisi kanuni'nin fransuvaya fermanı var, yaşar kemal'den koskoca edebiyat var yahu. halk edebiyatı dahil. ermeni bi yazar kitap yazsa ne olur yazmasa. bu önyargıları yıkın artık.
poyraz poyraz

al kanuninin fermanı. bana burdaki kürdistanı göster lütfen.

Ben ki sultanlar sultanı, hakanlar hakanı hükümdarlara taç veren Allah'ın yeryüzündeki gölgesi Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Azerbaycan'ın ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve nice memleketlerin sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım. Sen ki Fransa vilayetinin Kralı Fransuva'sın.

Hükümdarların sığındığı kapıma elçinizle mektup gönderip, ülkenizi düşman istila edip, şu anda hapiste olduğunuzu bildirip, kurtuluşunuz konusunda bizden yardım talep ediyorsunuz. Söylediğiniz her şey dünyayı idare eden tahtımızın ayaklarına arz olunmuştur. Her şeyden haberdar oldum. Yenilmek ve hapsolunmak hayret edilecek bir şey değildir. Gönlünüzü hoş tutup üzülmeyesiniz. Böyle bir durumda atalarımız düşmanları mağlup etmek ve ülkeler fethetmek için seferden geri kalmamışlardır. Biz de atalarımızın yolundayız ve daima memleketler ve alınmaz kaleler fetheylemekteyiz. Gece gündüz daima atımız eyerlenmiş ve kılıcımız belimizde kuşatılmıştır. Yüce Allah hayırlara bağışlasın. Allah'ın istediği ne ise olur. Bundan başka haberleri gönderdiğiniz adamınızdan öğrenesiniz. Böyle biliniz


Ben ki Sultân-ı salâtîn-i zamân burhân-ı havâkîn-i âvân tâc-bahş-i husrevân-i cihân, zıll-ul lâh-i'l-melik-i'l-mennân Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Şâm ve Haleb ve Karamân ve Rûm'un ve vilâyet-i Dulkadîriyye'nin ve Diyâr-ı bekir'in veÂzerbaycân ve Vân'ın ve Budin ve Tameşvar vilâyetlerinin ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medîne'nin ve Kudüs'ün ve Halîl-ü'r Rahmân'ın, küllîyen diyâr-ı Arab'ın ve Yemen'in ve Bağdâd ve Basra ve Cezâyir vilâyetlerinin ve dahi nice memleketlerin ki âbâ-i kirâm ve ecdâd-ı i'zâmım –enarallâh ü berâhinehüm- kuvvet-i kahîre ile fetheyledikleri ve cenâb-ı celâlet-meâbım dahi tîğ-i âteş-bâr şemşîr-i zafer-nigârım ile fetheylediğim nice diyârın sultânı ve pâdişâhı hazret-i Sultân Bâyezîd oğlu Sultân Selîm Hân oğlu Sultân Süleymân Şâh Hân'ım; sen ki Frençe vilâyetinin kralı Françesko'sun;

Sefîrimden aldığım mazharda, memleketinizde, dans nâmı altında, kadın erkek birbirine sarılmak su'retiyle, alâmeleinnas icrâ'-i luğbîyât yapılmakta olduğu mesmu'-ı şahânem olmuştur.
Hem hudûd olmaklığımız i'tibâriyle, işbu rezâletin memleketime de sirâyeti ihtimâli muvâcehesinde nâme-i hümâyûnumun yed'ine vüsûlünden i'tibâren işbu rezâlete hatîme verilmediği takdîrde ordu-yı hümâyûnumla bizzat gelüb işbu rezâleti men'e muktedirim.”

İşte bu izzet İslamdadır!...

Selamün Aleyküm!


frantz fanon frantz fanon
wikikaynak'ta geçiyor wikisource'dan bak. ayrıca dr.erman kalyoncu da teyit etmiş bu da linki, olay olmuştu çünkü

https://www.google.com.tr/amp/www.ntv.com.tr/amp/yasam/sultan-suleyman-kurdistani-hatirladi,w5lXCkMRukeSfHTpdzWA2g
poyraz poyraz
ya sana fermanı atıyorum nerde hani bana insan gösterme. kendin göster.
frantz fanon frantz fanon
Ben ki Sultanü's-salâtin ve bürhânü'l-havâkîn tâc-bahş-ı hüsrevân-ı rû-yı zemîn zıllullahi fi'l-arazîn Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun ve Karaman'ın ve Rum'un ve Vilâyet-i Zülkadriyye'nin ve Diyarbekir'in ve Kürdistan'ın ve Azerbaycan'ın ve Acem'in ve Şam'ın ve Haleb'in ve Mısır'ın ve Mekkenin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve külliyyen Diyâr-ı Arab'ın ve Yemen'in ve dahi nice memleketlerin ki, âbâ-yı kirâm ve ecrâd-ı izâmım enârallahu berâhinehüm kuvvet-i kahireleriyle feth ettikleri ve cenâb-ı celâdet-me'âbım dahi tîğ-ı ateş-bâr ve şimşîr-i zafer-nigârım ile feth eylediğim nice diyârın sultanı ve padişahı Sultan Bayezid Han oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım, Sen ki, Françe vilayetinin Kralı Françesko'sun...

fermanın tamamı için;
https://tr.m.wikisource.org/wiki/Kanuni_Sultan_Süleyman'ın_Kral_Fransuva'ya_fermanı

dr.erhan afyoncu teyidi haberi icin
https://www.google.com.tr/amp/www.ntv.com.tr/amp/yasam/sultan-suleyman-kurdistani-hatirladi,w5lXCkMRukeSfHTpdzWA2g

poyraz poyraz
OFFF OFFFF BEN DE DEĞİŞTİREYİM FERMANI BAYBURTİSTAN YAZAYIM ATAYIM İNTERNETE sonra gelip böylr bir yer var inanmayan siktirsin gitsin ayaklarına gireyim. mantıklı kardeşim.
frantz fanon frantz fanon
kaynak istedin ansiklopediler yazıyorum ama onlar ermeni! diyorsun. osmanlı diyorum sana vikikaynaktan orijinalini gönderiyorum, yetmedi bugünün en itibarlı türk (ve muhafazakar milliyetci) tarihcinin teyidini atıyorum yalann diyorsun. m.kemali kaynak gostersem iş bankası 1985 yayınlarını referans versem ona da fake dicen.
tamam yoğurt siyahtır, kürdistan yalan.
bu başlıktaki tüm girileri gör