ırkçılık

sadeceturk
Türk ırkçılığı sanıldığı aksine nazi ırkçılığı veya italya faşizmi gibi olmamalıdır. aynı zamanda ırkçılık da faşizmle karıştırılmamlıdır evet faşizmin içinde ırkçılık vardır fakat ırkçılık faşizm değildir gördüğüm bir çok giri de faşizmi tanımlayarak ırkçılıkmış gibi gösterip bol keseden sallamalar olmuş. öncelikle ırkçılık nedir ? bunu atsız beğ'in bir sözüyle açıklamak çok doğru olacaktır:"Irkçılık bir takım şarlatan maskaraların ileri sürdüğü gibi kafa ölçmek, kan tahlil etmek, yedi ata saymakla ilgili değildir. Irkçılık kan ve ırka dayanmakla beraber Türklük şuurunda olmak, yabancı bir ırkın şuuruna sahip çıkmamak davasıdır." ATSIZ. evet arkadaşlar şuan ülkemizde bulunan ergen ırkçılığını sebep göstererek genel olarak ırkçılığı kötülemek deli saçmasından başka hiçbir şey değildir. ırkçılığı çocukluğumuzdan beri bir canavar gibi gösterilmesi bu denli kötü fikirlerin oluşumunda etkilidir bence. ırk kelimesini kullanan kişilere gerici gibi bakmak gericiliğin ta kendisidir. atatürk'ün medeni bilgiler kitaplarını okuyan ordaki ifadeleri görünce ne diyecekler çok merak ediyorum. şu atatürk sözünü de buraya eklemek isterim "efendiler, bu vesile ile muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki: sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevheri aslîyi, çok iyi tahlil etmek dikkatinden, bir an feragat etmesin!" aynı zamanda nejdet sançar'ın mükemmel savunmasında ki şu sözleri de buraya eklemek isterim "Yurdumu ve ırkımı seviyorum, onun içindir ki Türk ırkçısıyım.Bu sevginin manasını anlamayanlara sözüm yok." son olarak eklemek istediğim birkaç şey vardır ki gerçek bir türk ırkçısı türk olmayan ırklara ölüm dilemez başka ırklara olur olmadık yere küfür etmez ırkçılık başka ırklara küfür etmekle değil kendi ırkını tanımak korumak ve yüceltmekle olur. şimdi bu kadar yazdıklarım belki son cümelsi yüzünden çöpe gidecektir belki yayınlanmayacaktır ama ben takdir almak yahut ona buna yaranmak için bunları yazmadım kendimi beğendirmek için eğilip bükülerek yazı da yazmam şimdi son sözümü gururla söylüyorum."TÜRK IRKÇISIYIM"
2
ramen ramen
Güzel güzel yazmışsın takdir ediyorum ama hala kendi ırkını tanımak güzel şey, korumak derken fiziksel açıyı kastediyorsan onu yazman eh garip çünkü herkes kendisini korur ama birisini ırkından korumak? O da saçma hele ki yüceltmek? Irkını yüceltmek yerine iyi işler yapıp tüm dünyaya iyilik yapsan?
sadeceturk sadeceturk
bu yazımda ki korumak sözcüğünü yanlış anlamış bulunmaktasınız bunu yazma amacım örf adet anane kültür bakımındandır. ayrıca bir olguyu yüceltmek nasıl olur nelerle sonuçlanır ilk önce bunlara bakmak lazım gerekir çünkü bakıız aziz sancar beğ e ırkımızı dünya basınında yüceltmiştir lakin yaptıkları dünya ya da bir iyilik olarak yansımıştır . olaylara biraz daha geniş bakmanızı tavsiye ederim esenlikler.
bu başlıktaki tüm girileri gör