dinlerin insanları sömürmesi

trainer red
kısmen doğru bir yaklaşım.bizim toplumumuzda baskın olan inanış islam ve bundan yola çıkarak konuşursak bugün müslümanların diğer görüşlere neden bu kadar tahammül edemedikleri kutsal kitaplarında geçen ayetlerden mütevellittir diyebiliriz.
5/MÂİDE-51: İnananlar, Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez.
8/ENFÂL-39: Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

bunun yanında biat geleneği de yine peygamberden sonra ortaya çıkan imamlarla beraber ortaya çıkmıştır,bu tarz insanlar kuranı kerimi herkesin anlayamacağını iddia etmişler midir tam bilmiyorum ama bu insanların peşine takılanların iddia ettiğinden eminim.bu yüzden mezhepler oluştu diyebiliriz hatta,imam şafi yada hanbeli'nin çıkıp da ben mezhep kurdum dediğini sanmıyorum.o insanları önder seçen gruplar bu mezheplerin parçaları oldular ve bu gelenek de şeyhler,hocalar şeklini alarak günümüze kadar uzadı.
işin özetine gelirsek eğer anlatmak istediğim şu;
dini bireysel yada şeyhten nasıl öğrenirsen öğren,o dinde hoşgörü yoksa boşuna ümitlenmenin de anlamı yoktur efendim.
bu başlıktaki tüm girileri gör