yoda

kargalı karga paşa
Yine star wars yine bir yumuşak karnım. Doluşun yamacıma anlatıyorum detaylarıyla. (Yoda'yı anlatırken ne yapacaktık düz mü kuracaktık cümleyi)

Star Wars evreninin bilir kişisi. Tam adı Yoda D'Kana. Tahmini olarak 900 küsür yıl yaşadı. Belki ilk kez duyacaksınız belki daha önce duydunuz ama Yoda Sadece Obi Wan, Anakin & Luke Skywalker'in değil, Count Dooko gibi isimlerin de ustalığını yaptı. Hatta bir çok teoriye göre Lord Sidious'un da hocası olan ve bilinen en güçlü ikinci sith olarak (sıralamanın 1. kısmında darth vader yer almaktadır.) Darth Plagueis'in bile kendisinin bir dönem öğrencisi olduğuna dair teoriler vardır. Yoda ile Sidious'un arasındaki garip diyalogların ve Plagueis'in gücün aydınlık tarafına da vakıf olmasının en mankul nedenlerinden biri budur. Dooko ve Anakin'in dark side'a geçmesinin en temel nedenleri, sidious'un gücün aydınlık tarafı hakkında da detaylı bilgilere vakıf olabilmesiydi hatırlayacak olursanız.

Güce olan hakimiyeti ve gücü kullanışı bütün evrence hayranlık uyandırırken kanındaki midichlorian miktarı star wars evrenindeki en yüksek değere sahip ikinci isimdir. Birinci sırada Anakain Skywalker yada nam-ı diğer Darth Vader yer almaktadır.

Ayrıca kehanetin yanlış yorumlandığını düşünmüştür ve anakin skywalker konusunda hep temkinli ve negatif durmuş ona güvenmemiştir. Aydınlık tarafın metodunun duyguları tamamen kapatmak olduğuna inanmıştır.

Öldükten sonra güce dönüşen ender star wars karakterlerindendir.

Edit: İmla
bu başlıktaki tüm girileri gör