ağlatan filmler

gece
one flew over the cuckoo's nest / guguk kuşu filmi
1963 yılında Oregon , sabıkalı suçlu Randle McMurphy bir kısa cezasını çektikten sonra akıl hastanesinde taşınır hapis çiftlikte 15 yaşındaki yasal tecavüz. Aslında zihinsel olarak hasta olmasa da, McMurphy sert emekten kaçınmayı ve cezanın geri kalanını rahat bir ortamda hizmet etmeyi umuyor. Hastaneye ulaştıktan sonra, hastaneyi korkutucu bir şekilde pasif-agresif rutin vasıtasıyla bastıran, hastaları korkutan sert, sıkı Hemşire Ratched tarafından koğuş bulur .

Diğer hastalar endişeli, kekeleyerek Billy Bibbit; Çocukça öfke duyan Charlie Cheswick; Sanrısız Martini; Iyi eğitimli, paranoyak Dale Harding; Savaşan Max Taber; Epileptik Jim Sefelt; Ve "Şef" Bromden, uzun boylu yerli bir Amerikalı sağır ve sessiz olduğu düşünülüyordu . Ratched yakında, McMurphy'nin canlı, isyancı varlığını, otoritesine tehdit oluşturması, hastaların sigaralarına el koyması ve onları dağıtması olarak görür. Koğuşta geçirdiği süre boyunca, McMurphy Ratched ile zihniyet savaşına girdi. Bir hastane otobüsü çaldı, birçok hastayla birlikte bir balığa çıkmak için kaçarak arkadaşlarını daha kendine güvenen bir tavırla teşvik etti.

McMurphy cümlenin belirsiz hale gelebileceğini öğrenir ve Şefi bir pencere aracılığıyla bir hidroterapi arabası atması yönünde ısrarla kaçma planları yapar . O, Şef ve Cheswick, çalınan sigaralar karşısında çalkalandıktan sonra emirle savaşa girdi. Ratched onları "şok dükkanına" gönderir ve McMurphy, Şef'in konuşabileceğini, kimseyle etkileşimden kaçınmak için hastalık saçan olduğunu keşfeder. Elektrokonvülsif terapiye maruz bırakıldıktan sonra , McMurphy, beyindeki hasar görmüş gibi koğuşa geri döner, ancak tedavinin onu daha da fazla suçlamasıyla ortaya çıkar. McMurphy ve Şef kaçmayı planlıyorlar , ancak Ratched'ın gece için ayrıldıktan sonra arkadaşları için gizli bir Noel partisi çıkarmaya karar verdiler .

McMurphy, iki kadın, Candy ve Rose'u koğuşun içine sızdı ve geceyi koruyan kişiye rüşvet verdi. Partide bir gece sonra, McMurphy ve Şef, Billy'yi onlarla birlikte gelmeye davet ederek kaçmaya hazırlanıyorlar. O reddediyor, hastaneyi terk etmeye hazır değil. McMurphy, onu Candy ile seks yapmaya ikna eder. Ortalamayı rahatsızlıktaki ve çoğu hastanın baygınlığında bulmak için sabah saatlerinde Ratched gelir. Ratlif, annesine kaçışını bildirmekle tehdit edene kadar Billy'yi ve Candy'yi keşfetti. Billy korkuya kapılır ve kendisini doktor ofisinde tutar ve intihar eder. Öfkeli McMurphy, düzenli bir şekilde elendikten önce Ratched'i boğuyor.

Ratched bir boyun desteği ve cırtlak bir ses ile geri geliyor. Söylentilere göre McMurphy "üst katta" bulunmaktan kaçındı. O gecenin ilerleyen saatlerinde Şef, McMurphy'nin yatağına geri döndüğünü görür. McMurphy'nin alnında lobotomi izleri olduğunu keşfeder ve arkadaşını bir yastıkla tüttürür . Şef, sonunda hidroterapi arabasını pencereden atar ve Taber tarafından alkışlanarak geceye kaçar.
bu başlıktaki tüm girileri gör