osmanlı nasıl uzun ömürlü bir devlet olmayı başardı

laik bir hanim
Sen git sağa sola saldır insanları katlet yağmala, güzel kadınları cariye al diğer kadınlara askerler tecavüz etsin, çocukları asker alıp yetiştir analarindan babalarından ayır sonra İslam devleti de zikerler böyle İslami. Osmanlı barbar bir devlettir atam tecavüzcüler değil Atatürk gibi yurtta sulh cihanda sulh diyenlerdir.
7
tutzhee tutzhee
tamamen anti-osmanlı taraftarı saçma bir yorum olmuş, atatürk döneme göre yorum yapabilen zeki bir liderdi. gelecek fetihlerin artık savaşlarla değil de kalantor devletler ve sömürgecilik adı altında bilimle ve beyin göçüyle yapılabileceğini düşündüğü için o sözü söylemiştir. ilk osmanlı devleti zamanında osman gazi gibi atatürk'de aynı politikayı izlerdi.
laik bir hanim laik bir hanim
Ne politikası tecavüz mü
kutsalchomar kutsalchomar
Şuan objektif bir yorum yapıcağım.
Tarihte Türkleri yurdundan atmak için 1914'te gelen zihniyet net ... çocuğudur.
Tarihte aynı şekilde bizanslıları 1302'de yurdundan etmek için savaşan ve buna cihad diyen zihniyette aynı şekilde ... çoğudur
laik bir hanim laik bir hanim
artı 1 kim olursa olsun bir yere sadece orayı almak (sözde fethetmek) için saldırıyorsa orospu çocudur. Şuan arabistanın türkiye ye saldırıp erkekleri öldürüp kadınları arap kralına cariye yapıp türk çocuklarını alıp asker olarak yetiştirmek ve buna cihad demek ne kadar orospu çocukluğuysa **** yaptığıda o kadar orospu çocukluğudur.
severus snape severus snape
böyle bir başlık yerine ingiliz emperyalizmi ile alakalı bir başlık açılsaydı bu kadar canice yorumlar atacağınızı sanmıyorum. tamamen islamofobi ve anti-osmanlı taraftarı saçma bi entry olmuş
tutzhee tutzhee
sanırım aklın sadece tecavüzde kalmış, zihniyetin buradan belli oluyor. günümüzde yayılmacı politika izleyen ve anti-türk, anti-islam saldırısı yapan batının osmanlı'dan farkı nedir peki? var olmak için küçük balık her zaman yenmelidir. ek olarak istanbul'un fethi sonrası oradaki halk savaşlar harici hiçbir şekilde acı görmemiştir (her devletin himayesinde olan hırsızlızlık ve tatsızlık gibi olayları geçiniz). ancak ne anlatsam boş, aklın hala tecavüzde sanırım.

kadir mısırlıoğlu okuyup tüm tarihi bildiğini iddia eden çomarlar gibi sende iki üç uyduruk yazı okuyup bu fikirlere mi kapıldın? hadi hiçbir mantıklı kitap veya yazı okumadın diyelim, yoksa lise tarih kitaplarında bile yazan bilgileri marjinal olmak için reddediyor ve yanlış bilgi mi uyduruyorsun?
bu başlıktaki tüm girileri gör