sınav öncesi gelen ders çalışmama isteği

rigmo
cogu kisi icin, gecerli olan durumdur.
Sene 2012, baska bir sehirde zor bir bolum olan matematik bolumunu okuyorum. Yuvarlana yuvarlana bir sekilde ilerliyoruz. Soyut matematikti, diferansiyel denklemlerdi vs geciyoruz ama bir ders var aslinda kolay gozuken ama hocasi lanet, kendisi zor bir ders "analiz 2" velhasilikelam. Sinav oncesi gelen ders calismama istegi bende de mevcut oldugundan biraz once ders calisma moduna gireyim dedim. Uc hafta onceden basladim "ders calisacagim ben!" Moduna, neyse ders calismaya basladim baslayamadim derken bir hafta yarim yamalak gittim oylece. Iki hafta kaldi sinava, artik yumurta neticeme dayandi gibi hissediyordum. Bir basladim o stresle ders calismaya, ama inanilmaz derecede yatiyorum kalkiyorum yuzumu yikiyorum oturuyorum derse. (Itiraf ediyorum dus dahi almadim) iki hafta tam iki hafta ders calistim. Bir ara (iki haftanin son gunleri) pastaneye gittim pogaca almaya, ben adama bakiyorum adam bana bakiyor. Asosyallestim ne yapacagimi sasirdim elim ayagim birbirine girdi. "Aagbiy ikiğ kaserli pucorrokko ayabiyimiyim" gibi birsey dedim. Adam guldu. O kadar uzun sure konusmamisim ki agzimdan kelimeler cikmadi.
Velhasilikelam bu arada ev arkadaslarimla aramda kotu o donemler.koktugumu iddia ediyorlar iftiraya bak! (Saka tabi yok oyle birsey). Muhatap olmuyoruz ev icinde hic. Neyse calisma masamda balkonda genis ve rahat diye o masayi tercih ediyordum bazen degistiriyordum(hayatima heyecan katiyorum boylelikle) neyse bunlar bir gun sadece bir gun geldi. Ve o masada sadece 1 saat ders calistilar. Onunda yarisi kahve yudumlayip, "of valla biktim ya" laflariyla gecti. Ikiside biyoloji okuyordu. Neyse icimden "siz gorursunuz mallar!" Diyorum, Sinav bir olsun o zafer gununu bekliyorum.
Neyse sinav geldi catti sinavdan ciktim eve geldim kac aldiniz dedim 80 dediler. Ufak bir gulumseme yaptim sen dediler
20 aldim lan 20 ! 20 nedir ya 20! Adini yazana 10 puan veriyorlar abi 20 nedir ya. Ayip ya okula gidip sinava girmemin emegi zaten 20 eder

Boyle guzel bir anim vardir bu konu hakkinda.
Uzun diye okumayanlar olacaktir. Ozet gecemem.
bu başlıktaki tüm girileri gör