anadolu çomarı - çomar

sophos
Türklerin kendi kültürünün çoğunu kaybedip müslüman olmasıyla ve anadolu'yu işgal etmesiyle oluşan canlı türü. Çoğunluğunu oluşturdukları ülkelerinin ismi Türkiye olmasına rağmen Kazakistan daha Türktür. (Arap Türk devleti daha uygun bir isim olurdu.) Anadolu çomarları Müslümandır ve milliyetçidir (yapabildikleri kadar; islam ile türkçülük çatıştığında islamı seçerler).
her boka muhalefet her boka muhalefet
kazaklar daha mı türktür? Hepsi rus siki yalamaktan ne hale gelmiş ne diyorsun .ddd
sophos sophos
Bi "Türke" bak bi Kazak Türküne bak. Geçdiğimiz evrelerden sonra ne Türk geni ne Türk kültürü kaldı. Başka bir devlete katılınca dilleri dışında bir şey kaybetmediler kültürleri gelişti. Bize ne oldu ar*p olduk.
her boka muhalefet her boka muhalefet
fenotipten bahsediyorsan elbette ki farklılıklar çok net. Bir saniye ya enternasyonalizmi savunup da türk geni aramak neyin nesi .ddd siz kominikler çok dönek .ddd

kültürel olarak da bakmanı öneririm. Rus dilinin kazaklar arasındaki yaygınlığına falan...
sophos sophos
Türk kültürünü yaşıyorlar. Dillerinin kiril alfabesiyle yazılması görünümünü değiştiriyor sadece.
sophos sophos
Enternasyonalizm insanlar için müslümanlar için, ar*plaşmış türkler için değil
her boka muhalefet her boka muhalefet
rusça konuşuyorlar , rusları seviyorlar. Rus kültürü tarafından domine ediliyorlar.
Ama türk kültürünü yaşıyorlar... Neymiş bu türk kültürü? Din mi sadece? Ata binmek mi yoksa?

Dillerini kiril alfabeleriyle yazmalarıyla bitmiyor. Çoğu yerinde rusça konuşuyorlar. Bürokrasiye kadar işlemiş durumda rusça.
her boka muhalefet her boka muhalefet
ahaha enternasyonalizmin tanımını değiştirdin üstadım kusura bakma. Hemen değişelim tanımı.

Resmen şey gibi ırkların kendi kaderini tayin etme hakkı var ama kürtler hariç gibisin .ddddddddddddd
chernobog chernobog
Kazakistan'ta rusça konuşulması kadar doğal bir şey var mı?kazakistanda büyük bir rus etnik nüfus var ve rusça ikinci resmi yabancı dil,içindeki rus nüfustan dolayı en fazla hristiyan azınlığı olan çoğunluğu müslüman bir ülke ayrıca.kazakistanın kuzeyinde,rusya ile sınır bölgesinin olduğu bazı şehirlerde rus nüfusu %70'ten fazla.genel olarak tüm kuzey kazakistan adlı bölgede toplanmalarına rağmen,almata dahil tüm kazakistana dağılmışlar.örnek verecek olursam kazakistan kadın voleybol takımına bak hepsi rus:

http://www.liquisearch.com/kazakhstan_womens_national_volleyball_team/current_squad

kazakistanın genel durumuna gelince;merkez kazakistanda kayda değer bir şey yoktur,güneydeki türkistanın ve kızıl ordanın bulunduğu kazak çölünde özbek sınırına yakın olması dolayısıyla en bağnaz müslümanlar bulunur,almata mikro milliyetçidir ve almatalı olmayan kazaklardan pek hoşlanmaz,altay bölgesi değişik bir yapıdadır hala yerleşik hayata geçmemiş pagan kabileler bile bulunur,astana yönetim merkezidir ve sovyet sonrası gelişmiştir,kuzey kazakistanda ise kazakistanın en gelişmiş şehirleri bulunur ve anlattığım gibi rus nüfus yoğunluktadır.
her boka muhalefet her boka muhalefet
bu durum türk kültürü yaşadıklarını mı ortaya koyar yoksa rus mu başka sorum yok.
chernobog chernobog
bu durum;çok uluslu,anayasal bir devlet olduklarını kanıtlar,ikisini de kanıtlamaz ki asya kıtası ,güney amerika kıtası gibi homojen bir yapıya sahip bir kıta da değil.olası bir ana etnik unsurun azınlık unsurunu baskılamasında kan dökülür.biz bunu 2010'da kırgizistanın özbekleri baskılamasında gördük,taciklerin doksanlarda özbekleri baskılamasında gördük,günümüzde çin'in uygur bölgesini baskılamasında ve myanmar'da görüyoruz.rusya diyorsun rusyada sadece rusça egemen değil ki rusya devletinin tanıdığı 27 bölgesel dil var.
bu başlıktaki tüm girileri gör