confessions

nietzchelangelo

Yazar  · 4 Ağustos 2017 Cuma

  1. toplam giri 11
  2. takipçi 3
  3. puan 261

kalp beyinden üstün

nietzchelangelo
"kalp mi beyinden üstündür yoksa beyin mi kalpten?" şeklinde bir münazara yapılmıştı ben lisedeyken, münazara gruplarından "kalp üstündür" diyen grubun 3 üyesinden biri bendim, ilginçtir ki kaybedeceğimi düşünüyordum çünkü ben de "beyin üstündür" düşüncesinde "kalp üstündür" demesi istenen biriydim.


Çok hararetli geçen tartışmalarda elimdeki tüm dokümanları kullanmama rağmen "beyin grubu"nun daha ağır bastığını hissediyordum, altın vuruşu yapma zamanıydı ve pek laik olmayan öğretmen ve arkadaşlarımı etkilemenin en kolay yolunu biliyordum; kur-an'dan bir ayet kullanmak!

kalbin beyinden üstün olduğu temalı bir ayet okuyuverince öğretmenler münazarayı sonlandırmış ve kazanan grubun kalp olduğunu ilan etmişti.

age of empires 4

nietzchelangelo
Microsoft tarafından dün resmen duyurulan serisinin son oyunu, oyunun içeriği hakkında bilgiler henüz yayınlanmamasına karşın sega firması için oyunlar hazırlamış relic firmasının hazırlayacağı biliniyor.

ecofla büyümüş bizleri epey sevindirdi doğrusu, hele 3. seride aldığım hazzı başka bir oyundan almış mıyımdır bilmiyorum. üçüncü serinin benim için ayrı olmasının sebebiyse yaşadığım çevreye göre çok geç bilgisayar sahibi olmuş olmam ve bilgisayarımdaki 2 oyundan birinin de age of empires 3 olmasıdır. hatta oyun 3 cd ile kuruluyordu, daha yüklenmeden kapağının arkasındaki resme bakarak "bu oyun güzel" demiştim.

keşke büyüdükçe dışına bakarak yorum yaptığım şeyler de bu kadar güzel olsaydı, genelde tutturuyorum çünkü.

hislerin güçlü olması

nietzchelangelo
Hoş olmadığını düşündüğüm fakat şahsımda da vuku bulmuş bir özelliktir.

Şöyle ki;

çoğu zaman hislerinizi dinlemekten aklınızın söylediklerini duyamaz oluyorsunuz ve bu bir alışkanlık halini alıyor doğru da olsa yanlış da olsa.

Hislerinizin çoğu zaman sizi haklı çıkarması ufak kuruntuları bile dinleyip onlara inanmanızı sağlıyor.

En kötüsü de bir şeyin sonunu bilseniz de o sonucu görmek istiyorsunuz.

Elbette bunlar benim hayatımdan bir kesit, farklı hayatlarda farklı sonuçları olabilir.



2

ne zaman öleceğimizi bilsek ne olurdu

nietzchelangelo
sistemler çöker, psikolojik bir buhran vebadan daha hızlı yayılırdı. Öngörülen bir yaşam beraberinde planlanmış yıkımı da getirirdi sanırım, bilmemek her zaman en güzeli olacak.

tabii iyi teoriler üretmek de mümkün. örneğin; bu tip bir bilişe alışmış toplum daha üretken ve bilinçli olarak emsali görülmemiş bir yaşam sunabilir.


Kısa film ise çok başarılıydı.
1

müzik

nietzchelangelo
titreşimlerin anlamlanıp düşünüşleri anlamlandırması, hislere dokunmasıdır.

değinmek istediğim kısım ise müziğin toplumların bulundukları dönemin psikolojini hatta düşünce tarzını nasıl yansıttığıdır.

ikinci dünya savaşından değineceğim, mihver kuvvetlerinin en etkili devleti, nazi almanyası elbette. Savaşa yıldırım gibi etkin girmiş fakat ömrü de yıldırımla aynı kaderi paylaşmış bir devlet, müzikleri ise savaşa girdikleri zamanı anlatır; metal kadar soğuk, bıçak kadar keskin ve bir o kadar da emin.



yukarıdaki marş alman ordusu'nun en azından 1943-44 yılına kadarki psikolojisini özetlemektir. "Yürü, önüne çıkanı ez ve yürü!" işte bu kadar emindiler, işler tersine dönene kadar.


Ruslar ise almanların aksine bir kıvılcımdan çıkan yangın misali tiz bir sesle girdikleri savaşı nasıl kükreyerek bitirdiklerini özetliyorlar marşlarında, o coşku ve onun altında yatan umudu her ezgide hissetmek mümkün.



Neredeyse işitilmeyen bir ses birden bire coşkuyla "askerler ileri!" diye bağırmaya başlıyor, işte kızıl ordu'nun ilhamı buydu.

laik sözlük

nietzchelangelo
sözlük kurallarının 11. maddesine binaen "gazoz" sıfatıyla herhangi bir kimseye özel mesaj gönderemediğiniz, başlık açamadığınız ve benzeri eylemleri gerçekleştiremediğiniz sözlük. Tam yazarlık diyebileceğimiz evreye geçene kadar bu kısıtlamalar sürecektir.

Diğer benzer platformlardaki çaylaklık sisteminin gazoz halidir bu sistem.