mahkumların geri kazanılması

berkayoz
Bu konu çok tartışılması gereken bir konu ama yine de açmak istiyorum. Bir mahkuma sürekli kötü gözle bakılır çünkü profili, kafa yapısı genellikle aynıdır. Hapishane fazla etkilemez. Çıktıktan sonra yine suç potansiyeli teşkil eder ama bu insanları geri kazanmak hem toplum hem de bu birey için ne kadar etkili olabilir. Onlara yeni bir bakış açısı vermek gerekir, belki yeni bir amaç. Bu konudaki önerim kitaptır. (bkz:Esaretin bedeli) Kitap insana yeni görüş kazandırır. Nazım hikmet, Yaşar Kemal okuyan bir insan kötü kalabilir mi? Aklınızdan şu soru geçiyor" Bir kitap ne kadar etkili olabilir?" Belki bir kitap fazla etkilemez ama bir sürü kitap o kişiye karakter kazandırır. Aranızda karakter kazandırılmasını istemeyenlerde var. Bir tecavüzcüye neden topluma kazandıralım ki gibisinden ancak bu insanları insanlık için düşünün. İdeal toplum için.
peygamberdevesi
mahkumlara profesyonel psikolojik destek verilmeli. cezalarini halkın ve devletin menfaatlerince ödemelidirler. tabii mahkumlarin katilacagi etkinlikler onlarin isledigi suclara gore olmalidir.
azadi
Misal; Yaşadığım ülkede en yüksek ceza 23 yıl. Müebbet bile yok. 23 yılı da cinayete değil, yolsuzluğa veriyorlar. Çünkü biliyorlar ki Birini öldürmek bir anlık ofke ile olur (genelde). Ancak hırsızlık karakter odaklıdır.
Icerik hangi suçtan girerseniz girin; Nasa da astronot adayı olunca böylesi bir eğitim görmez tahmin ediyorum.
Zira amac; suçlunun yaptığının neden kötü bir şey olduğunu anlayacak bilince erismesidir. E bu da bi Angus ta gerçekleşmesi zor bir değişim olduğundan, bir hayli emek harcarlar mahkuma
imambreaker
cezaevi yerine rehabilitasyon merkezi daha mantıklı olurdu kanımca.Ceza kişiye kısas olarak değil öğretici olması ve birdaha tekrarlanmaması için verilmeli