milliyetçilik

anne boleyn
türkiye'deki bazı solcu tayfaların kürt milliyetçiliğine demokratik hak, normal gözü ile bakarken "türk" milliyetçiliğine faşist diye atağa geçtiğini görmeniz an meselesidir!
milliyetçilik bunlar gibiler için; türklük içinse faşistlik, kürtlük içinse özgürlük anlamına gelmektedir!

bir kürt çıkıp "türkler bizi katletti, barbar türkler, türkiye bölünsün" derse bu söylem solcuların çoğuna göre "demokratik hak, düşünce özgürlüğüdür"

bir türk çıkıp "kürtleri sevmiyorum, kürtler pislik, hayali kürdistan olanın mezarı kabristan olur" tarzı söylevlerde bulunursa amanın! kaçın! çünkü sizden ala faşisti, ırkçısı, hastası, kötü insanı yoktur dünyada!

kısaca türkiye'de solculuk hainlik boyutuna gelmiştir!
ayrımcılığa karşıyız deyip, ayrımcalığın zirvesini gözler önüne seren bunlardır!
çok karşılaştım böyleleri ile sağ olsunlar solculuğu çok güzel reklam ediyorlar!

ve çoğu solcudaki milliyetçilik kavramı tam anlamıyla budur!
4
gralder gralder
heybetini gizli tut yiğidim, çakalları korkutuyorsun
anne boleyn anne boleyn
:))
frantz fanon frantz fanon
(...) Milliyetçiliğe yer yoktur sosyalizmde ve davanın sahibi işçilerde. Fransızcılık yapamazlar.. Türkçülük de.
Ya ezilen uluslar bakımından? İşte burada yurtseverliğe, “vatan” için uğraşmaya yer vardır. Kurtuluş Savaşı döneminde işgale uğrayıp ezilen ulus kategorisine sıkıştırıldığında Türk ulusunun da vatan savunmasına hakkı vardı. Bugün Kürdün de vatan deme hakkı var. Yani? Başka uluslarla hak eşitliği isteme hakkı. Kaderini tayin hakkı. Bu çerçevedeki milliyetçilik devrimci milliyetçiliktir: ulusal zorbalığa karşı eşitlik talep eden demokratik içeriğe sahiptir.
Ya Fransızın milliyetçiliği? Ya da MHP, CHP, AKP, Aydınlık vb. şahsında Türkün ki? Ezen ulus milliyetçiliği, ulusal zorbalık kaynağı kendi ayrıcalıkları ve üstünlüğünün savunulması içeriklidir (...) (mustafa yalçıner, ezen ve ezilen ulus millitetçiliği)
gralder gralder
kurtuluş savaşıyla kürtlerin ülke istemesini bir tuttuğunu gördükten sonra okumaya gerek olmadığını anladim.
bu başlıktaki tüm girileri gör