mum söndü

yassikoheninoglu
mum söndü ile ilgili lise din kültürü hocasından duyduğum kadarıyla;
Osmanlıda, yahudiler gayrimüslümlerden alınan vergiden kaçmak için biz müslümanız der,lakin esnaf ya da mahalle halkı neden camiye gelmediklerini sorduğunda müslüman ama alevi olduklarını söylerler. bu mum söndü olayınında ortaya çıkmasına yahudiler neden olmuş.Mum söndü olayının alevilerden ayini değil mason ayini olduğunu söylemişti. Ama din hocasına ne kadar güven olur bilmem.
4
caravaggio caravaggio
Din hocasından ziyade bir dingil hocasıymış.
Herhangi bir din ile ilgilenen biri dahi Alevilerin camiye gitmeme nedenini Hz. Ali'nin camide şehit edilmesi ve katilinin İbni Mülcem adlı bir hainin olduğunu bilir.( Hz.Ali'nin öldürülmesinden sonra, ali taraftarlarının camiden dışlanması da söz konusudur)
İbni Mülcem ise özellikle Hz. Osman'dan sonra halifeliği tanımayan günümüze kadar gelmiş bir sünni inancın parçasıdır.
Bir daha ki sefere din hocanıza arada açıp sadece meraktan da olsa Kur'an okumasını tavsiye ediniz derim.
yassikoheninoglu yassikoheninoglu
tamamda o alevilerin camiye gitmemesi ile ilgili birşey demedi. sadece yahudilerin biz aleviyiz diyip vergiden yırtığı anlattı. bu dediğim olayda en az 6 7 yıl önce oldu. :D
caravaggio caravaggio
eklemeyi unutmuşum, gayrimüslümlerden alınan iki çeşit vergi vardı, şeri ve örfi. Biraz mantıklı düşününce vergi için gelen kadılara, - abi ben camiye gitmiyorum otomatikmen aleviyim vede müslümanım hop vergi indira gandi- mantığı ne kadar mantıklıdır ? (Osmanlıdaki bütün ahalide zaten maldı hepsi 700 yıl bunu yedi)
Ama burada esas konu aleviliğin müslüman olmayanlara ne çok yaradığı izlenimi üzerinedir. Hocanıza özünde verilecek yanıt yukarıdadır.
frantz fanon frantz fanon
o ithamı masonlara ve geleneksel yahudilere değil sabetayistlere (sabetay sevi müridi gizli yahudi tarikatı) diyorlar. tabi şöyle bir şey var; seks yakınlaşmanın, kaynaşmanın bir çeşididir ve pek çok dinsel tarikatta görülebiliyor örn: grigori rasputin, veya geçen yıllarda yakalanan "badeci" hoca gibi dolu örnek var.
bu başlıktaki tüm girileri gör