hasan tahsin

anne boleyn
hasan tahsin'e yahudi denmesi, atatürk'e yahudi diyen ümmetçileri getirdi aklıma. Selanik, Osmanlı'nın toprağıydı. doğal olarak türkler de çoğunluk olarak orada yaşardı. eğer birine olduğu kişinin aksini iddia ediyorsan bunun için kanıt sunmalısın. nedense milliyetçiliği temsil eden bir şey yapan, milli sembol olmuş her ne kadar kişi varsa hakkında "türk değildi" denip duruyor. türk olmayabilir gene de o benim kahramanım olarak kalır. lakin kahramanlaşmış isimlere çamur at izi kalsın tarzında bir iddia atmak ortaya ve bunun için elle tutulur bir şey gösterememek yanlıştır.

ayrıyeten hasan tahsin'in sosyalist olduğuna nereden kanaat getirildiğini de anlamadım. hadi diyelim ki sosyalistti ne fark eder? sosyalistlerin vatan savunması, işgale boyun eğmemesi garip bir şey mi? neden ideoloji ayrı mı yapılıyor? bana soracak olursanız şayet dibine kadar da milliyetçiydi hasan tahsin. o zamanki halk, içimizdeki hainler dışında sapına kadar milliyetçiydi. zira işgalden kurtulmak için milli duygular şarttı.

son olarak ise hasan tahsin'i sosyalist olarak tabir edip, türkçülerin ülkücülerin "kahramanımız" demesi garipseniyorsa, atatürk türk milliyetçisi idi onu sizler de kahramanınız olarak görmüyor musunuz?
mevzubahis vatan olduğunda ideolojiler arka planda kalır.
bu başlıktaki tüm girileri gör