kürdistan

zirvedekicahil
Eksileneceğini biliyorum yazdıklarımın, bu nedenle yazdığım her yazıda "true neutral" olarak yazdığımı ve aşağıda bahsettiklerimin yorum değil biraz araştırma ile teyit edilebilecek gerçekler olduğunı belirtmek istedim.

+Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, bağımsızlık referandumuna gidecek.
+Suriye'nin kuzey kısmı [Türkiye / Öso dışında] tamamen sdg'nin elinde. Burada bir parantez açarak yüce atatürk'ün hatay için bu kadar çabalamasının altındaki önemi vurgulamak istiyorum. Hatay, sdg'nin denize ulaşmasındaki tek engel.
+Jeografik olarak "kürdistan" dört parçaya ayrılmıştır; ırak, suriye, iran, türkiye.
a) Irak kürdistanı kuruldu, yakında bağımsız olacak.
b) Suriye kürdistanı kuruldu. Muhtemelen iç savaşın sonunda suriye'nin parçalanması ile beraber orası da bağımsız olacak.
c) geriye iran ve türkiye kalıyor. İranda herhangi bir kürt yapılanması yok, kaldı ki önemli olduğunu bile sanmıyorum irandaki toprakların.

Türkiye, her şekilde ve her ekipmanla her türlü kürt militanını yenebilecek bir güçtedir. Bu nedenle türkiyeye de uygulanmak istenen bir şey var; iç savaş. İç savaş denilen bir şeyde ordu kalmaz. Tıpkı suriyede olduğu gibi, karşıt görüşte olanlar askerden kaçar.

Son dönemlerde bir şeyi farketmişsinizdir sanırım, ülke üçe bölünüyor. Her şeyi uzaylılara bağlayan insanlar gibi her olayı dış güçlere bağlayan insanlardan değilim ancak ülkenin hali suriyeye benzemeye başladı.

a) kıyı kesimindeki laik kesim.
b) iç kesimlerdeki muhafazakar kesim.
c) doğudaki kürt kesim.

Durumu reddetmenin, kabullenmemenin bir manası yok. Zamanında "orokto kordoston korolomoz" diyorlardı. Sonuç? Kurdular. Peki aynısının suriyedr olmasını engelleyebildik mi? Hayır.

Ama aynı şeyin türkiye'de olmasını engelleyebiliriz. Bir bütün olarak. Atatürk samsuna çıktığında, kazım karabekir hilafetçi, halide edip ingiliz mandacısıydı. Atatürk "çomar" demedi, "bidon kafa" demedi, bütün ülkeyi herkesin beraber yaşayacağı bir ideal etrafında birleştirdi.

Şimdi bakıyorum, herkes birbirini aşağılama peşinde. Biri diğerine "çomar" diyor, öbürü "ataput" diyor. Fitne fesat tohumları ekmek yerine bütünleştirici bir dil kullanmak, ülkeyi iç savaşa sürüklemeye çalışan dış güçlere karşı yapılabilecek en güzel şeydir.
3
anne boleyn anne boleyn
senin anlatımına hastayım! kesinlikle katılıyorum.
zirvedekicahil zirvedekicahil
Bunların çoğu benim sözlerim değil, kurtuluş savaşında "biz buraya kaçmaya değil, savaşarak ölmeye geldik diyen "dersimli""kürt""alevi" diyap ağa'nın sözleri;

''hepimiz biliyoruz ve söylüyoruz ki dinimiz , aslımız , neslimiz birdir. bizim içimizde ayrılık gayrılık yoktur. ne türklük , ne de kürtlük davası vardır. hep biriz , kardeşiz. düşmanlar bizi birbirimize düşürme için tuzak kuruyorlar. hile yapıyorlar. biz birbirimizle iftihar ederiz. işte bu kadar''

1921'den 60 sene sonra, yabancılar emellerinde başarılı oldular. Tarihin tekerrür etmesi çok acı.
anne boleyn anne boleyn
diyap ağayı severim, atatürk de sever... vatansever, adam gibi adamdır kendisi. geçmiş her zaman ileriye gitmez, geriye de gider, işte türkiye bunun örneği demişti elif şafak, haklı. biz geçmişten ders almak yerine aynı hataları tekrarlıyoruz.
bu başlıktaki tüm girileri gör