eşcinselliğin anormal olmadığını düşünmek

dr vitus werdegast
Başlıkta tam bir kavram karmaşası var. Arkadaş albinizm ve anemi ile eşcinselliği nasıl olduğu belli olmayan bir bağlantıyla aynı kefeye koyup “bozukluk” olduğunu söylemiş.
Şimdi, “eşcinseller sapıkh, türk toplumu buna müsaade etmez, ibneler!” denilince etkili olmuyor artık. Kişinin ne kadar geri kafalı ve ahmak olduğu belli oluyor. Ancak temelde buna benzer bir motivasyonla, terimsel gevezelik etmek cool geliyor. Bu da moda oldu. Neyse, geçelim

Bir olgunun hastalık ya da bozukluk olmasının temel koşulu, kişiye fiziksel veya psikolojik bir zarar vermesi, ya da bulaşıcı olarak kişinin etrafındakileri etkilemesidir.
Albinizm mesela, renk pigmentlerinde görülen bir bozukluktur. Bazı durumlarda zihinsel ve fiziksel gerilikle birlikte görülebilir, bu hastalığa sahip kişiler güneş ışıklarından gereğinden fazla etkilenir, fiziksel görünümleri psikolojik açıdan kötü etki yaratabilir. Dolayısıyla albinizm bir “bozukluk”tur.

Ancak homoseksüellik böyle değil. Kişiye fiziksel bir zarar vermiyor. Psikolojik bir gerilikle eşzamanlı olarak gelişmiyor. Kişinin yaşamını devam ettirmesini hiçbir şekilde engellemiyor. Heteroseksüel ilişkilerden daha fazla riskli de değil. Adam sadece karşı cinsten değil de kendi cinsinden zevk alıyor. Tek fark o. Bunu anlamayacak ne var amk!
Eşcinsellik, bilimsel açıdan bir anomali değildir. Homoseksüelizmin bir hastalık ya da anomali olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt mevcut değil. Bak “doğal” olmasına girmiyorum, çünkü “e ensest de doğal” deyip bu argümanı çıkarınca kendinizi aşırı zeki zannediyorsunuz. Bir anomali olduğuna dair hiçbir kanıt, hiçbir bilimsel arka plan yok diyorum.

Bir de “saygı duymuyorum” demiş. Saygı duymayıp ne yapacaksın? Lgbt yürüyüşüne sopayla mı dalacaksın? Facebook'ta gördüğün eşcinsellere mesajla küfür mü yağdıracaksın? Nedir yani olay? Sen elalemin götüne kafayı takıp evinde “albinizm, anemi” falan diye kavram karmaşası yaptıktan sonra saygı duysan ne olur duymasan ne olur?

Neyse, sonuç olarak, bir şeyi “anomali” olarak tanımlayabilmek için öncelikle anomalinin, hastalığın tanımını kafada oturtmak gerekir. Bir şeyin bizim toplumsal yargılarımıza uymuyor olması, onu anomali yapmaz. Ha şimdi birkaç tane harun yahya kıvamlı amerikalı muhafazakar “bilimci” eşcinselliğin hastalık olduğuna dair açıklama yapmış olabilir. Nijerya'da da ateist olduğunu söyleyen birini psikiyatri kliğine yatırmışlardı.
Ben de mustafa ceceli dinleyenlerin toplumdan izole edilmesi gerektiğini düşünüyorum mesela, ancak “albinizm gibi mustafa ceceli dinlemek de bir genetik bozukluktur” demiyorum. Neden? Çünkü bilimin bir metodu var ve benim götümün keyfine göre işlemiyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör