türkiye solcusu

Makinelitüfek
yazının belli bir kısmına katılsam ve ciddi manada öz eleştiri olması bakımından takdir etsem de ak partinin siyasetinin akılcı ve işe yarar olduğuna katılmıyorum. birkaç ay önce facebook hesabımda paylaşmış olduğum bir yazıyı alıntılayarak bu düşüncemi temellendirmek isterim;

Bugün insanlarımız akılları ermediği için siyasilerimizin çıkışlarında stratejik derinlik, çıkar politikası ve toplum için türevi faydaların bulunduğunu düşünüyor ve bu sebebe dayalı olarak desteklerini esirgemiyorlar. En basitinden iktidar partisinin kapatılamayacak kadar büyük ahmaklıklarından birinden örnek vereyim. Biz Rus uçağını düşürdüğümüzde ilk ne dedik? Sınır ihlali yaptığı için angajman kuralları dahilinde tarafımızca gereken müdahale yapılmış bulunmaktadır. Birkaç gün önce bunun çeşitli sonuçlarını hafifletmek için diplomatik temaslarda bulunuldu, her neyse. 15 Temmuz'dan sonra ne denildi? Fetö yaptı. Sonra, peki sonra ne oldu? Rusya'ya eşşek gibi 5 milyar dolar tazminat ödeyeceğimizi söyledik. Durun hatta yazılışı da şöyle; 5.000.000.000 $.
Listemde bulunan değerli arkadaşlarım, bu küçük örnek aklıma ilk gelen örnekti, yaptıkları her şey tek tek ortada. Soruyorum, bunda nasıl bir stratejik derinlik, nasıl bir fayda, nasıl herhangi bir çıkar, iyiye dair bir şey olabilir? Türk milleti bunu göremeyecek kadar ahmak mıdır, aymaz mıdır, onursuz mudur? Yalnızca bu para ile bile, ülkemizde kaç yoksul ailenin ihtiyaçları karşılanırdı, kaç okul, kaç hastane yapılırdı, topluma faydalı olacak, ilerlememizi sağlayacak neler gerçekleştirilebilirdi, tahmin edebiliyor musunuz?
Bunu iktidar partisini destekleyen biri asla ve asla kendine sormaz. Demokraside yozlaşmış, arkasını sağlama almış, milleti kıvama getirmiş, toplumun düşünce yapısını çözmüş bir zümre istediği her şeyi yapabilir, çağın imkânları dahilinde olan her şeyi. Ve kimse çıkıp da siz ne yapıyorsunuz diye soramaz. Memleket değil, iktidarları için yapıyorlar ve nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın yapmaya devam edecekler, hiçbir plan ve programları yok, hiçbir şekilde bizi düşünmüyorlar. Biz Türk milleti olarak bunu ne zaman anlarız biliyor musunuz? O tehdit bizzat bizim kapımıza dayanıp o kapıyı kırmaya yeltendiğinde. Umarım tüm Türk milleti bu duyguya iliklerine kadar varır da akıllanır. Yani bıçak kemiğe dayandıktan değil, kemikleri çatır çatır kırdıktan sonra.
2
azadi azadi
Selam arkadaş
Elbetteki akp siyaseti ahlaki değildir. Hele evrensel hiç değildir. Kalbur üstü bir ülkede kalkisilsa bir haftada halk isyanı yaratır.
Ancak Türkiye üzerinden konusursak haklılık payı oldukça yüksek bi önerme
Zira adamların isteyipde alamadığı bir şey yok takdir edersin ki
Ülkede cehaleti kurutmadan bu tür kirli siyasetler ise yaramaya devam edecek.
Millette akıl yokki akılcı çözüm anlatsın
Makinelitüfek Makinelitüfek
o konuda hemfikiriz...
bu başlıktaki tüm girileri gör