toplumsal cinsiyet rolleri

hena
Erkekler: eve ekmek getirir,evin direğidir,istediğini yapar,kimse ona karışamaz,döver de sever de söver de,televizyon başında göbek büyütmelidir işten gelince,çocukları eşine kakalamalıdır,çocuk üzerinde bir rolü olmamakla birlikte sadece onları 'baba parası' yiyecek şekilde yetiştirmelidir, çocuğu kızsa ara sıra dövmeli kızmalı bağırmalı ki onun otoritesine girsin,erkekse şımartmalı ki erkek olduğunu anlasın,sözü her zaman geçen kişi olmak, toplu taşımada okulda işte orda burda ayaklarını aça aça oturmalı kollar sabit kalmayacak şekilde koltukların yanlarında sallandırılmalı vb.

Kadınlar: annelik yapmalı,üremeli, 2.planda olmalı, her işe burnunu sokmamalı, pasif olmalı, güzel,bakımlı,çekici ama bir o kadar da çekici olmamalı, iffetli olmalı bakire değilse vay onun haline(!), gülmrli ama gülmemeli, sokakta bakılmaya, laf atılmasına alışmış olmali vb.

Ne kadar çirkin olabildiklerini olabileceklerini görüyorsunuz. Ve zaten biliyordunuz. Kahretsin ki böyle. Gerçekten katlanılmaz yakıştırmalar bu yukarıda saydıklarım.
2
atticus finch atticus finch
bazen erkeklerin üstünde hiç baskı yokmuş gibi düşünmenize çok şaşırıyorum
hena hena
Açıkçası öyle düşünmedim
bu başlıktaki tüm girileri gör