suriyeli mültecileri polis yapmak

the mentalist
insanların Suriyelileri neden bu kadar abarttığını ve aşağıladığını anlamıyorum. bunlarda zamanında bizim gibi hayatları olan insanlardı. elbette aralarında bir sürü eğitimsiz insan var. evet bu insanlar bizi rahatsız edebilirler. ancak bu başlık altında toplanan ve Suriyelileri aşağılayan insanların Suriyelilerin yaptıklarından dolayı değil hayatta olmalarından dolayı rahatsız olduğunu düşünüyorum. eğer ki eğitimi var ise Suriyeliler polis de olabilir doktor da. bunda herhangi bir sakınca yoktur.

eğer ki zamanında Amerikalıların zencilere yaptığını bu insanlara yaparsanız gün gelecek o insanlar sizden haklarını almak için şiddete başvuracak. tek amacı yaşamak olan bu insanlara böyle davranmayın.
3
jakoben jakoben
ala ala bak sen o insanların bu ülkede hakkı olacak bir de polis olacak ? senin götünden kan alırlar hemşerim uyan.şiddete başvuracak diyorsun bir de bu herifler ayaklanma yapmak halkı terörize etmek için kullanılacak pirenses misin sen? eğitim doktor falan diyorsun bi de adam olan ülkesinde kalır oraya yarar sağlar burada tek amacı yaşamak olan insanmış hadi oradan sende haberlerde görmesek inanıcaz bu pembe rüyaları bırakın
Makinelitüfek Makinelitüfek
yahu sen aptal mısın? zenciler ülkesini terk etmeyip savaştığı, haklı olarak mücadele verdiği için hakkı olanı aldı, zenciler amerika'dan kaçarak mı hak sahibi oldu? sen nasıl amerikadaki zenciler ise suriyelileri karşılaştırırsın be adam? nasıl bir zekâ bunu söyleyebilir? suriye mi burası kardeşim? biz bu insanlardan kurtulmak, araya sınır çizmek için misakı milli'yi belirlemişiz, buyrun alın burası sizin demişiz, adamların kendine ait toprağı var, kendi ülkesinde yaşananlara sırtını dönüp ülkeme gelmiş ve ben onu sığınmacı olarak almışım, milyonlarcasını almışım bu yetmiyor, benim memleketimde bir de bu insanları devlet memuru mu yapacağım? senin aklın bunu alıyor mu? bu memlekette atanamayan milyonlarca yurttaşım var, öğretmen olamayan, polis olamayan bir dünya insan var, mülteci nasıl olur? nasıl? inanamıyorum, bu fikirleri nasıl savunabildiğinize cidden inanamıyorum. yazıklar olsun.
the mentalist the mentalist
jakoben savaş adamın savaşı değilse neden kalıpta orada savaşsın. sırf birileri daha zengin olacak diye savaşıyor ülkeler, gruplar, milletler. bunu göremeyecek kadar kör olmadığınızı düşünüyorum.
makinelitüfek sen misakı-milliyi neye göre belirlediğini öğren önce, ondan sonra da gel burada bana tarih dersi ver. ayrıca gel gelelim evet. benim ülkemde işsiz öğretmen, atanamayan öğretmen varsa bu devletin yaptığı bir yanlıştır. yeri geldiğinde bunu da ayrıca eleştiriyorum. ama suriyeli öğrenciler için suriyeli öğretmen atamak daha mantıklıdır. gel gelelim bizim ülkemizde doktor açığı var. bunu bilmemek de ayrı bir cahilliktir. cahillik diyorum çünkü araştırıp öğrenmek 2 dakikanı alırdı güzel kardeşim.
bu başlıktaki tüm girileri gör