Veganlar

jesus
Önyargı ve cehalet kokan başlık. Daha başlığın açılış şeklinden belli zaten amacı yemin ediyorum. "veganlar" kadar başınıza taş düşer umarım yani. Şurada vegan bile degilim 2 senelik vejetaryenim ama gene beni ayak uçlarıma kadar cringe ettiniz. Daha belki 1 tane vegan görmemiş, bir insan neden vegan olmalı hic dinlememiş ergenler bile linç görünce balıklama atlamış. Ama şunu da bilin ki bu şekilde bir linç cehaletten gelir.
veganlık ve vejetaryenlik ne cahilliktir ne de psikopatlıktır. İnsanlar bu şekilde bir hayatı seçerken cahilce düşünmeden hareket etmez tam aksine bilimi baz alırlar. Ancak tabiki insan hiçbir araştırma yapmadan sadece hayvan tüketiminin etik olmaması dolayısıyla da veganlığı seçebilir ve bu da çok doğrudur. "Bilimsel" tek savunması ama atalarımız et yemiş de zekaları gelişmiş biz etçiliz olan, canım haterım gelip de burda yok cahil insan sürüsü diye nefreti kusmasın yani boşuna. Gitsin biraz insanın evrimindeki etin yerini okusun. (Yanlış anlaşılmasın etin katkısı olmamış demiyorum burada)
burada saçma sapan insanlara saldırmadan önce düşünün biraz, okuyun . Hayvan endüstrisinin bu dünyaya zararlarını araştırın. Bir hamburger için ne kadar su harcanıyor öğrenin. Bu kadar kısa sürede 8 milyara ulasan ve hala hızla artan insan nüfusu ve bu nüfusun yemek için ürettiği hayvanların tüketeceği suyu, toprağı, enerjiyi düşünün. Havaya salınan zararlı gazları hesap edin. Aşırı tüketilip nesli tükenen hayvanlarla bozulan besin zincirlerinin ekosisteme etkisini hayal edin.
Hadi tüm bunları geçtim "yeaaa dünyanın sonu et tuketmesek de gelicek zaten hacı bize bişey olmasın da" diyen gamsız bir aptalsınız diyelim ki. O korku filmlerinden daha korkunç iskencelere maruz kalıp katledilen hayvanın etini yemeniz size de zararlı. Bugün etin çok yüksek bir kanserojen olduğu ispatladı. Yediğiniz et tükettiğimiz süt, yumurta endustriyel atık ve ilaç dolu.
Lütfen arkadaşlar ben etsiz yasayamam yeaa diyerek kestirip atmayın. Bu konuda kaleme aldığım 2 sayfalık kısa bir yazı var isteyene özelden atarım. Uzun uzun makale okumaya üşeniyorsanız onu okuyun bari.

Dipnot: et yiyorum diye bana katil demesinler diyen yazar, evet katil değilsin leş yiyorsun sadece.
5
Valar dohaeris Valar dohaeris
Leş yemekte benim tercihim diyelim. Nasıl ki hayvansal ürünleri tüketmemekte senin tercihin olduğu gibi.
jesus jesus
burada yaptığın bu yorum türcü ve vicdansızca bir yorum. çünkü benim tercihim de et yemek demek senin o hayvana bir seçim hakkı tanımaman demek. yani benim tercihim etik ama seninkisi değil. yani sen benim tercihime saygı duymak zorundasın ama ben seninkine saygı duymak zorunda değilim. ama ne yazık ki dünya türcü insanlarla dolu olduğundan sana engel olamam ve sadece protesto edebilirim. bu yaptığım protesto saygısızlık değil tam aksine her canlıya saygı duymaktır.
Valar dohaeris Valar dohaeris
Aga şaka mısın sen? Ne demek benim tercihim etik, senin ki değil? yok efendim et yemem vicdansızca bir yorummuş bilmem ne. Sen de bitkilere karşı vicdansızsın o zaman :D cidden sen bence biraz et tüketmeye başla bak. Vegan olmana Saygı duyuyorum diyorum, ona bile pişman ettirdin şu an.
Valar dohaeris Valar dohaeris
Kadının seks objesi olmadığını halkın, çoluk çocuğun önünde soyunarak Protesto etmeye çalışan aptal kadınlar gibi şu yaptığın Protesto. Eleştirmen gereken ben değilim, biraz insanın tarihine dair araştırma yapmanı öneririm.
jesus jesus
Aynen alakasız saçma sapan ithamlarla femene de bok atayım da insanlar haklı olduğumu düşünsün. Çok aşırı güzel tartışıyorsun cidden. Senle uzun uzun tartışmaya gerek yok bu yüzden ben insanlık tarihini okudum merak etme entryde de bahsettiğim gibi sorun günümüz. Ve ayrıca çıplak eylem kendini seks objesi olarak göstermek değil tam tersidir. Umarlar ki cinselliği bu kadar tabu yapmış kadın vücudunu seks makinesi olarak gören bir insanlık abartılacak birşey olmadığını anlasın. Ama nerdeee
bu başlıktaki tüm girileri gör