müslümanların kafa kesmesi

kargalı karga paşa
İslama sallamayı kendine görev adletmiş insanların savunduğu, islamı gerçekten araştırmadan, felsefe ve teoloji hakkında en ufak bir fikri veya bilgisi olmadan saatlerce konuşup durabileceği konudur. Tabi insanların biraz arapça kavramları da araştırması gerekir.

Muhammed 4 olarak örneklendirilen ayette "savaş" kelimesi parantez içinde değildir. Doğrudan "harbü" yani savaş halinde ifadesi geçmektedir. Savaş halinde insanların birbirine çiçek uzatmalarını beklemek de ayrı bir safsata olacaktır. Ayrıca iddia içerisinde ayet ile ilgili yine sürekli sözlük girdilerinde belirttiğim "straw man" mantık hatası işlenmiş olup adeta cımbızlanmıştır.
(bkz:esir hukukundaki serbesite)

Ayrıca bu tür ifadeler hakkında tek bir ayet üzerinden ilerlemek yine bir straw man olduğunu unutmamak gerekir. Kur'an içerisinde Savaş huku denilen bir kavram vardır. Bunu iyi bilmek ve çomarca eleştiriler yapmamak gerekir. (bkz:Maide 32) gibi bir ayet bulunurken kalkıpta böyle bir ifade ortaya atmak eleştirilen zihniyetin yalnızca ayna karşısındaki bir yansıma kadar zıt olmak demektir.

bu başlıktaki tüm girileri gör