ateist ve dindar insanlar arasındaki farklar

Valar dohaeris
inançlı hayatının temeline dini alır. mensup olduğu dinin dogmatik kurallar ile dolu ve öteki hayat inancına sahip yapısından ötürü daha kısıtlı bir yaşam sürer. Görünmez, duyular ile algılanamaz güç ve kuvvetlere inanır. Ateist ise hayatının temeli olarak bilimi ele alır. Kanıtlanamadığı sürece hiçbir doğaüstü güç, teori veya kuvvete inanmaz. Öteki hayat inancı olmadığı için tek hayat, tek kurşun, tek şans odaklı yaşamaya çalışır. Sanırım aralarındaki en bariz fark bu.

Zeka konusu ise görecelidir. Kişinin zeka seviyesi mensup olduğu din ile tam olarak ölçülemez. özellikle 10-16 yy. arasında yaşamış olan Müslüman bilim insanlarının günümüzdeki herhangi bir ateistten daha aptal olduğuna inanılabilir mi? Veya aziz sancar bir ateistten daha aptal diyebilir miyiz? Burçin isimli başörtülü, İslam dinine mensup bir kadın da yeni bir galaksi keşfetti mesela geçenlerde. Haberimiz var, öyle değil mi?
Eleştirmek yerine yapıcı olalım yani arkadaşlar. sadece sıradan insanlar eleştirmekle yetinir, kendine ve topluma bir şey katmaya çalışmaz.
bu başlıktaki tüm girileri gör