ateist ve dindar insanlar arasındaki farklar

petrenko
inanmayan biri olarak ateist ve dindar kişi arasındaki arasındaki tek farkın bir yaratıcıya kalpten iman edebilme kabiliyeti olduğunu düşünüyorum zira varlığının kanıtlanamamış olması yokluğunun kanıtlanamadığı gerçeğini değiştirmiyor.(sadece ilah dinler için soylemiyorum) tanıdığım çok sorgulayıcı, eleştirel, bağnazlıktan uzak dindarlar da var sırf benimle aynı goruslere sahip olmadığı için onları hakir göremem..
2
giyotin giyotin
(Edit: Başlık için açıklama yapmam gerekti üzgünüm. Dindar kelimesi bir dinin fanatizmini yapan kişi anlamında kullanılmıştır. inançlı olmak, laik yaşam tarzı yada laik toplumu benimsememek anlamına gelmez fakat din fanatiği olmak bunların konuşulabilmesini bile imkansız kılmaktadır)
petrenko petrenko
tabi ki bu anlamda kullandığında durum farklı oluyor haklısın ama ben o ayrımı kendimce dindar-dinci şeklinde yapıyorum.yani düzgün olup (islamiyet için konusacak olursak mesela) dinini layığıyla irdeleyip müslüman olan kimsenin dindar olmasında ve dininin gereklerini yerine getirmesinde bir sakınca görmüyorum demek istemiştim kendi girimde (=
bu başlıktaki tüm girileri gör