iq arttıkça dine olan bağlılığın azalması

bicibici
Iq arttıkça'dan kasıt zannediyorum ki sorgulamak, düşünmek, anlamak... Dinin istediği bağnaz insanlar yetişmesi değildir. Dinin istediği düşünnmen, anlaman, sorgulamandır. Bugun resmi kayıtlarda %99 küsürümüz müslüman. Ancak şöyle bir sorduğumuzda kaç kişi iman etmiştir. İman etmek farklıdır. Anlamak, yaşamına geçirmektir. Kalp ile tasdik sanırım burası oluyor. Bilmelisiniz ki ahirette ilk sorgulanacağınız şey imanınızdır. Bunu hadis ve ayetlerden biliyoruz. Hadislerin doğruluğunu kısa bir kronolojik araştırma yaparsak, kolayca ispat edebiliriz. Peki ayetlerin yani Kuranı kerimin Allah kelamı olduğunu nerden biliyoruz. Bunu birkaç maddede sıralamak mümkün:
**Kur'an'ın nazmındaki belağat
**ümmi bir zattan sudur etmesi
**lafzındaki fesahat
**câmiiyet-i hârikulâdesi
**İhbarat-ı gaybiyesidir.
...
Peki madem Allah kelamı dedik, o halde Allah'ın varlığını ispat et."Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahibsiz olamaz. Bir harf kâtibsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu memleket hâkimsiz olur?"
Vesaire vesaire... Sorgulamak böyle olur zincirleme devam eder. Ancak sorgulamanın çesidi vardır. Niyet doğruyu bulmak mı açıkları bulmak mı?
Ben şahsi hayatımda sorgulayan, düşünen anlamaya çalışan bir insanım. Ve sorgulayan insanın dine bağlılığının azaldığını düşünmüyorum. Bilakis artar.
Ayrıca
(ara:Risaleinur 10.söz)
(ara:risaleinur 25.söz)
bu başlıktaki tüm girileri gör