tkp

frantz fanon
uzun yıllar boyunca sovyetler birliği etkisinde politika yapan illegal bir partiydi. Sscbnin Tek ülkede sosyalizmin çevçevesi içinde başının çaresine bakmaya başlamasıyla birlikte tkpnin 1920lerdeki keskinliğinden de eser kalmadı çünkü sscb yükselen faşizme ve ingiltereye karşı inönü hükümetinin desteklenmesini savunmaya başlamıştı. Sscb oportünizmi önermeseydi tkp de keskin kalmaya devam edecekti ama sovyetlere rağmen siyaset yapmayı doğru bulmadılar.
Bugünkü tkp ise evet, liderleri gözınde ticarethanedir ama hdpnin onde gelenlerinin de de bu konuda tkpden özü itibariyle bir farkı yoktur. Biri kentli laik gençlerin aklını alırken diğeri de kürtleri liberalizme çekiyor. Biri ulusalcılık yaparken diğeri de ab cilik yapıyor. Sonuçta ikisi de boş yapıyor. Türkiyede gerçek komünstlik yok mu var: smf, pdd, alınteri kendi çapında fena değiller bence ama sadece kendi çaplarında.
Şunu da sorgulamak lazım: niye bu parti en dışanmış parti olduğu halde ankarada 1 mayısta en kalabalık kortejini kuruyor? Çünkü vatanseverlik, antiemperyalizm üzerinden yürüyor, pkk kuyrukçuluğu yapmıyor. Sen vatana,halka dair ne varsa iğrenmeyle bakarsan, pkk ne eylese güzel eyler desen, 4 milyon suriyelinin varlığını da eleştirmekten çekinirsen kimse de senle yürümez sosyal-şoven tkplye yürür.
bu başlıktaki tüm girileri gör