milliyetçilik

codex cumanicus
Eksileyecek dalyaraklar mutlak suretle olacaktır şimdiden eminim.

Bu kavram bilgi kirliliği sebebiyle dezenformasyona uğramış sayısız siyasileşmiş kavramdan sadece biri. Millet kelimesinin Türkçe karşılığı ırktır.Dolayısıyla kavramın Türkçede tam karşılığı ırkçılıktır.Yani dansöz gibi öte beri kıvırmanın başka şeyler üzerinden bu kavramı açıklamaya çalışmanın beyhude olduğunu söylemeliyim ki Atatürk de buz gibi bir ırkçıydı. Onun sol güruhun diline düşen Atatürkçülük anlayışı bir savaş stratejisinin ince akıl ürünüdür.Ve iqsu ayakkabı numarasına denk kesim tarafından da özütülmesini pek imkanlı görmüyorum. Bunu bir ırkçı olarak söylüyorum , bahsi geçen konular sizi kampüste döven çengel bıyıklı dinci gençlerin çok da ötesinde. Sosyalist bir ütopyayı mastrübatif şekilde düşleyen sayın aydın(!) yazarların anlamayacağı bir gerçek var, kozmopolit toplumlar en başta insanlık akıbeti için en gerekli yaşam idame şekli olarak düşünülür. Lakin karışık toplumların birbirine aşırı şekilde yakınlaşıp fazlaca alışverişi sizin kültür ve benlik dediğiniz ayrıca diğer bir çok kavramı içine alan varlığı zaman içinde yok eder. Özetle kozmopolit toplumlar süreç içinde tek tipleşmeye mahkumdur. Olaya kültür milliyetçiliği açısından da bakmıyorum. Ten rengi veya kıllı olması sebebiyle kürt , ermeni ırkına mensup insanları da aşağılamadım. Bir çok yazarın yaftalama eşliğinde faşizmle sürekli beraber andığı ırkçılık kavramı akıllarındaki sığ tanımın oldukça dışındadır. Görüşler arası diyalogdan dem vurup karşı görüşle ilgili sığ argümanların ardına sığınarak dağarcığındaki tek kelime olan faşisti kullanan bu cahil karşıt grup ( bilinçli olanları zaten benim de yakın çevremde bulunan ve vizyon sahibi insanlar onları bu olaya dahil etmiyorum) muhalefet ettiği bu görüşün nedenlerini niçinlerini bilmeden niteliksiz yorumlar üreterek bilgi kirliliğini daha da arttırır ve karbonhidrat bağımlısı olmakla suçladıkları bilinçsiz seçmen kitlesinin düştüğü aynı hataya düşer.
2
sophos sophos
milliyetçiliğin tanımı doğru milliyetçiliğin tanımı direk ırkçılık olmasa bile, milliyetçilik ırkçılığa dönüşür. fakat düşünceler yanlış.
yaşamı sürdürme şekli için ırkçılık ve milliyetçilikten ziyade yurtseverlik gerekir, biz sosyalistlerin yaptığı, sovyetlerin hitler'e ve doğrudan tüm faşist güçlere karşı savaşı, çin halk cumhuriyeti'nin japon isgalcilere karşı vatan savaşı, vietnam ve küba'nın abd'ye karşı vatan savaşı, direnişi buna örnektir. kurtuluş savaşı'nda da milliyetçilikten çok vatanseverlik hakimdir. milliyetçiler ise 20.yy'da olduğu gibi 21.yy'da da en güçlü devletlerin arkasına takılmaktadırlar. bütün milliyetçiler nazi işgallerini sevinçle karşılamış ve gerek slav, gerek balkan, gerekse de diğer sovyet uluslarındaki milliyetçiler direkt olarak vatanlarını işgal eden nazi ordularına kaçıp ss subayı olmuş ve soykırıma, katliama onlar ile birlikte ortak olarak vatanlarına ihanet etmişlerdir. bugün türkiye abd tarafından isgal edilse hiçbir milliyetçi ve onların derin devlet içerisindeki uzantısı oluşumlar ciddi direniş göstermez, dünkü iki yüzlü ve mandacı tavırlarını nasıl uygun bir biçimde yaşatırız kaygısına bürünürler.
bu başlıktaki tüm girileri gör