en ırkçı ülkeler

altayhan
Ülke politikası olarak bilemeyeceğim ama millet olarak yahudiler çok ırkçıdır, rahatlıkla söyleyebilirim. Yahudi olmayan (yahudiliği dini ve milli kimlik olarak beraber düşünürler) biriyle evlenmek yasaktır. Birkaç istisna dışında bu pek mümkün değildir. Hatta yahudi(ibrani) olmayanlara da "goyim" derler.

7
sophos sophos
aynı müslümanlardaki gavur gibi, yahudiler ve müslümanlar birbirlerinin düşmanları olmakla birlikte birbirlerine benzer özelliklere sahipler yahudileri ırkçılık konusunda geçememişler ama.
altayhan altayhan
İslamiyette ümmet anlayışı var ki en çok türkleri etkilemiş. Yahudilerde sonradan dinlerine geçsen de yine aralarına almama durumu var.
sophos sophos
yahudilerde sonradan dinlerine geçmek diye bir şey yok yahudi doğman annen veya babanın yahudi olması gerekiyor eğer yahudi (musevi) olmak istersen, islam konusunda haklısın ama bence musevilik daha beter
altayhan altayhan
Evet, yahudiler sonuçta iki bin yıl oradan oraya sürülmüşler. Böyle davranmasalar belki de yahudi diye bir şeyden bugün bahsedemezdik. Bir korunma içgüdüsü olarak gelişmiş bir şey bence bunlardaki ırkçılık.
sophos sophos
evet sana katılıyorum
aktroll aktroll
goyim moyim ayıp oluyor ama. bu yavudilerde çok küfürbaz.
sophos sophos
Yazdıklarımızı görüp tetiklenmişler herhalde :D
bu başlıktaki tüm girileri gör