zahit bizi tan eyleme

atticus finch
seneler önce, hatırla sevgili dizisinde kızıldere kuşatması sahnesinde çalmıştı bu. hala dinlediğimde bana mahir çayan'ı hatırlatıyor.


yalnız grup yorum'unki daha güzel tabii ki.
8
anne boleyn anne boleyn
bu şarkıyı dinlerken kızıldere olayını okudum internetten ve gerçekten adammış, yiğitmiş be dedim keşke günümüz solcuları da böyle olsa omuz omuza savaşsak! duygulandım
atticus finch atticus finch
sanki çok değişmişiz gibi.. o yıllarda da devrim ve sosyalizm uğruna ölen devrimciler vardı. şimdi de var.
atticus finch atticus finch
ayrıca o yılların sağcıları, ırkçıları ölen thkp-c'lileri bölücü teröristler olarak gördüler. nato teknisyenlerine baş sağlığı dileyen ülkücüler vb. olaylar thko'nun rehin aldığı amerikan askerlerinde de yaşanmıştı. mahir çayan şovenlerle kol kola girmezdi emin ol.
atticus finch atticus finch
bak muhtemelen bir işe yaramayacak ama şu 68 kuşağını, gençlik örgütlerinin hayatlarını falan bir araştır. milyonda bir ihtimal belki bu sosyalistler ne istiyor, neden mücadele etmişler, niye defalarca kez amerikan destekli katliamlara uğramışlar anlarsın.
anne boleyn anne boleyn
benim derdim bugünkü solcularla. vatansever solcularla değil. Mahir de Deniz de vatansever solculardı. Saygım var.
anne boleyn anne boleyn
ülkücüleri bana anlatma ne bok olduklarını biliyorum. Ben de amerikan emperyalizmine karşıyım çünkü vatanseverim. Türk milliyetçisi olmak yahut solcu olmak bizi ortak paydada yani vatansevgisinde birleştirmeyeceği anlamına gelmez. Günümüz solcuları Türklere düşman, kürtlere hayran başlarım öyle solculuğa! Bu adamların isimlerini kullanırlar ama o adamların vatansevgisinin gramını hissetmezler. Şey gibi bu. Atatürkçüyüm deyip de hdp'ye oy vermek gibi
atticus finch atticus finch
meselenin türklere düşmanlıkla alakası yok. ukkth diye bir şey var.
atticus finch atticus finch
ukkth yalnızca kürtlerle alakalı bir şey değil. türklerin verdiği kurtuluş savaşı da ukkth'ye bir örnektir mesela. irlanda, katalonya, filistin vb. bunun dünyada başka bir ton örneği var. biz uluslar meselesine tarafsız ve milliyetçilik karşıtı bir biçimde baktığımız için her ulusun kendi kaderini tayin etme hakkını destekleriz.
bu başlıktaki tüm girileri gör