Ateizm

emir
İlah ve din kavramlarina ve bunlarin alt basliklarina inanmamaktir. Dinden ayiran yonu ise bilimsel nedenlerle ilgili olmasidir. Mantik, biyoloji,matematik, fizik gibi bircok bilim dalini ilgilendirir. Gelismislik duzeyine gore ulke ilke tum dunya ateizme gecmeden soyliyeyim ileride cok degerli olabilir. Tanrı çoktan öldü.
hokkabaz
Son dönemde sıkça rastlanan çoğu kişinin hava atmak için savunduğu görüştür efendime söyllim bide bunlar kendisine saygı duyulmasını ister ama karşı tarafın dinine saldırır (hepsini kastetmiyorum)
fahte
Ateizm derin bir konu olmakla birlikte
Tanrının varlığını kabul etmeyince ateist olmanın biraz garip olduğunu düşünüyorum .
Aslında tanrı yok deyince siz sadece olmayan bir şeyin olmadığını söylemiş olursunuz.
Markete girdiğinizde raf boş ise ve siz bu raf boş derseniz bir kimliğe bürünmez sadece rafın boş olduğunu söylemiş olursunuz.
Tanrı ve yaratıcı kavramı bir önermedir .
Biri tanrının varolduğunu söyler iddia eder
Bu tanrının varolduğu anlamına gelmez .
Ben 3 başlı deve vardır dersem sadece bir iddia da bulunmuş olurum. Üzerine ne kadar şiir yahut kitap yazdıgım yada bilmem kaç milletle savaştığım pek bir şey ifade etmeyecektir .
Birisi getir şu deveyi dediği an işler değişecektir.
Ve siz bu iddiaya karşılık somut metodik deliller bulamadığınız vakit tanrı yoktur derseniz ateist olmazsınız. tanrı yoktur bu önermenin herhangi bir delili yoktur diyebilirsiniz.
Şahsi fikrim şimdilik yaratıcı yahut tanrı denilen önermenin evrenin yaşamın herhangi bir yerinde bir tezahürünü görmedik bu yüzden tanrı yoktur diyorum .
Belki birgün işler değişir.muhtemelen olacaksa bu bilimin ışığında olacaktır.
Ateizmin birazda yapay ve problemli bir şablon olduğunu düşünüyorum .
kargalı karga paşa
Kısaca tanımı "tanrı tanımaz olan" görüş/ideoloji/inanç/inanç doktrinidir.

Türkiye'de günümüz ateistleri ve sözlüğümüzdeki bir çok değerli arkadaşımızın olduğunu zannederken aslında yalnızca "bilimci" olduğunu fark etmemesinden dolayı bu kalıpla sükse yapmıştır.

Defaatle tekrar ettiğim gibi teoloji ve teolojinin kavramlarına hakim olunmalı bu konuları konuşmadan önce. (bkz:papağan)

Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu bilimin alanı, uğraşı ya da amacı veya tanrı'ya veya dinlere meydan okumak de-ğil-dir. Burada "çok entelektüelim" "çok elit ve elitistim" gibi fikirsel masturbasyon yapmaktan başka hiç bir şeye yaramaz ayrıca komik durur bu durum.

"Tanrı yoktur. Tanrı yok diyorsak eğer yok olan bir şeyin yokluğundan bahsediyoruzdur." ne kadar felsefi bir önerme ise, "Tanrı vardır. Var diyorsak eğer var olan bir şeyin varlığından bahsediyoruz." demek de o kadar felsefi bir önermedir. Bunları nedenleriyle maddelendirdiğiniz veyahut delillendirdiğiniz takdirde artık bu bir önerme değil argüman olacaktır. Teolojiden önce felsefe ve kavramlarına da hakim olmak gerekir. (bkz:modal mantık) Ayrıca bu tür önermeler ve argümanlara genel olarak onto-epistemolojik önerme veyahut argümanlar denir. Tanrı'nın varlığına dair bu tür önerme ve argümanların günümüzdeki en önemli savunucuları plantinga (bkz:Alvin Plantinga) ve Craig (bkz:William Lane Craig)dir.

Non-teizm veya teizm düşünce ve deneyimlerden esas alınan içkin tercihlere dayalı temellerin sınırları içerisinde varılan sonuçtur. Bu sonuçları konu alan dal ise bilim değil felsefe ve teolojidir.

2