2045 organizasyonu

vaybanavaylarbana
2045 Organizasyonu, kâr amacı gütmeyen ve insan hayatını uzatma konusunda çalışmalar yapan bir organizasyondur. 2045 Organizasyonu, 2011 yılında; sinir ara yüzleri, robotlar, yapay organlar ve sistemleri araştırmak için Rus bilim adamları ile birlikte Rus Milyarder Dmitry Itskov'un finansörlüğünde kurulmuştur. Günümüzde ise dünyanın en önde gelen fizikçilerini biyologlarını ve bilgisayar mühendislerini bünyesinde barındırmaktadır. Organizasyonun, amacı: "İnsan kişiliğini biyolojik olmayan taşıyıcılara aktarmak, ömrü uzatmak ve ölümsüzlüğü bulmaktır. Bilim dünyasının geriye kalanı ve Vatikan gibi bazı teokratik çevreler projeye dehşetle yaklaşmaktadır. Ayrıca projenin finansörü Dmitry Itskov ve diğer Rus bilim adamları Rus Ortodoks kilisesince aforoz edilmişlerdir. Birleşik Terapatik Organizasyonunun kurucusu olan Martine A. Rothblatt ise, proje hakkında şunları söylemiştir: "1960'lı yıllarda karaciğer ve böbrek nakli yapıldığı zaman, bunu gördüğümde duyduğum dehşet ile bu projenin başladığını gördüğümde duyduğum dehşet aynıdır." 2045 Organizasyonu'na ait Rusya'nın Sibirya bölgesinde 4 ayrı tesiste çalışmalar hızla sürmektedir bu tesislerden iki tanesi yer altı tesisi'dir, son derece sıkı bir güvenlik ve gizlilik prosedürü uygulanmaktadır. Organizasyon internet üzerinden yaptığı açıklamalarda net bilgiler vermemekte ve diğer bilim adamlarının sorularını yanıtsız bırakmaktadır. bu yüzden çalışmalar ne aşamada bilinmemektedir. Fakat organizasyon kurulduğu günden beri 4 aşamalı bir program uygulanmaktadır ve bu program 2045 tarihe kadar tamamlanacaktır.

1. Aşama AVATAR A
Organizasyonun ilk hedefi olan avatar a'nın 2020 ye kadar tamamlanması ön görülmüşse de yapılan açıklamalarda sona çok yaklaşıldığı duyurulmuştur. AVATAR A'nın amacı insan beyninin tamamen sensörler yardımıyla okunarak fotoğraf ve yazı şeklinde bire bir çıktısının alınması ve zihni okunan kişinin zihnindeki bilgilerin uzaktan yapay bir vücuda aktarılması.

2015 senesinde organizasyon labaratuarlarında ücret karşılığında deneklik yapmış olan 24 yaşındaki Sergey Krumov yapmış olduğu anlaşmaya sadık kalmayarak basına bazı demeçler vermiştir.

Paraya çok ihtiyacım olduğu için kan vermeyi düşünüyordum sonra internette organizasyonun ilanlarını gördüm kobaylık maceram bu şekilde başladı. Orası filmlerde bile göremeyeceğiniz kadar ilginç ve sıra dışı bir yer. benim gibi 7 - 8 ücretli denek daha vardı. ilk gün hiç bir şey yapmadılar sadece yemek yemememizi istediler. Ertesi günse vücudumuza bazı ilaçlar enjekte ettiler bilincimiz bulanıkta olsa yerindeydi bizleri sırayla mr cihazına benzer bir cihaza soktular ben 3. sıradaydım. Cihaza girince narin bir kadın benden çocukluğumu ve ölmüş akrabalarımı düşünmemi istedi bir süre sonrada başka bir iğne yaparak beni uyuttular uyandığımda başım çatlarcasına ağrıyordu hücre gibi bir yerdeydim bir doktor gelip elime fotoğraflar verdi yıllar önce ölen büyük annem ve büyük babam tam da hayal ettiğim şekilde fotoğraflardaydı. Bu beni çok şaşırttı. Dmitry Itskov'uda bir çok defa gördüm camlı bir odanın arkasından nerdeyse bütün deneyleri izliyor kendisini ölümsüzlük fikrine saplantı halinde bağlamış durumda ve bunun için yapamayacağı hiç bir şey yok.
Bu demeçlerden sonra Sergey Krumov organizasyon tarafından mahkemeye verilmiş ve bir daha basın karşısına çıkmamıştır.
2. Aşama AVATAR B
Bu aşamanın 2025 yılına kadar tamamlanması ön görülüyor ve projenin en kritik ayağını oluşturuyor.
Amaç Ölen bir insan beyninin Organ nakline benzer bir şekilde nakledileceği yapay vücut. Organizasyona göre, Avatar B; nakledilen beyne konaklık yapacak, beyni canlı tutacak ve çevre ile etkileşim içerisinde olacaktır.
Organizasyon bu konu ile alakalı 2016 yılının mart ayında dünyaca ünlü biyolog Edward Wilson ile iletişime geçerek fikir alış verişinde bulunmuştur. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Edward Wilson organizasyonun yaptıklarını hayretler içerisinde dinledim. bilimin hep bir açmaz olarak gördüğü bir çok konu için son derece pratik ve sağlam çözümler geliştirmişler. İnsan oğlu bedeninde hapsolmaktan kurtulmaya çok yakın Organizasyon çalışmalarını net şekilde kamuoyu ile paylaştığında bugün inanıp güvendiğimiz bilimden eser dahi kalmayacaktır. demiştir. Bu açıklamaların ardından bilim çevreleri bir anda hareketlenmiş biyoloğa ve organizasyona adeta ateş püskürerek sayısız eleştiri makalesi yazmışlardır.
3. Aşama AVATAR C
Bu aşama için Organizasyon şimdiden kendilerine ölümlerinin ardından beyinlerini satacak kişiler arıyor. 3. Aşama olan avatar c nin amacı ise Ölen bir insan beyninin, kişiliğinin, zihninin ve şuurunun aktarıldığı yapay bir vücut. Organizasyona göre ilk başarılı zihin aktarımı 2035 yılında gerçekleşecek. ve ortalama 100 kişinin zihni bu şekilde aktarılacaktır. konu ile alakalı sorun ise Rusya'daki etik tıp kurallarının böyle bir operasyona izin vermemesidir. Fakat yerli kaynaklara göre
Rusya gibi bir ülkede Dmitry Itskov'un bu bürokratik sorunları para ile kolayca aşacağı ön görülmektedir.
4. Aşama AVATAR D
Holagram formatında yapay bir vücut yaratmak 2045 organizasyonunun nihai hedefidir. organizasyona göre hologram avatara sahip insanlar asla hastalığa yakalanmayacaklardır. Avatar D, günümüz teknolojisiyle mümkün görünmemektedir ve insanların Fizik anlayışına ters düşmekte olsada konu ile ilgili Google'nin ortaklarından ünlü bilgisayar mühendisi Sergey brin kendi bloğundan yayınladığı makalesinde bundan 40 sene öncesine kadar dokunmatik cep telefonlarını hayal dahi edemeyen insanoğlu bugün bu cihazları gündelik yaşamın bir parçası haline getirmişken halen imkansız diye bir kelimenin varlığına inanması bana çok şaşırtıcı geliyor. Evet Hologramik bir vücuttan bahsediyoruz yani en gelişmiş kuantum bilgisayarlarının dahi işleyemeyeceği kadar fazla veriden ancak teknolojinin hızlı ivmesini de göz ardı ediyoruz. 2. nesil kuantum bilgisayarlarının işlemcilerinde artık transformatörler yerine verileri tam 5 milyon kat daha hızlı işleyebilecek yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyoruz. bir kaç sene içerisinde tasarlanabilecek böyle bir hologramı çalıştıracak kadar güçlü yeni nesin kuantum bilgisayarlara sahip olacağız.
Organizasyonun Başkanı Dmitry Itskov 2016 yılının başlarında verdiği bir demeçte 2018 yılına kadar organizasyonun gerçekleştireceği hedefleri şu şekilde sıralamıştır.
Uluslararası bir sosyal hareket oluşturulması ve insanlığın sanal bedenlere hazırlanması.
Immortal.me adında bir sosyal network kurulması.
Yardım toplayacak bir vakıf açılması.
İş geliştirme departmanının güçlendirilmesi.
organizasyona bağlı bir üniversitesi kurulması.
ölümsüzlük projesine katkı yapanlara verilecek senelik bir ödül.
Virtüel bir oyun yapılıp internet üzerinden oynanması ki bu oyun 2045'in bir simülasyonu olacak ve avatarınızı şimdiden kurgulayacaksınız.
Zihinle kontrol edilen oyuncaklar.
Günlük işlere yardım edecek robot asistanlar.
Hayvanların beynindeki sinyalleri insanlara “tercüme” edecek cihazlar.
Zihinle kontrol edilen yeni bilgisayar oyunu ara yüzleri.
Herkesin satın alabileceği zihinle çalıştırılan protezler.
Yeni kişilik tanımlama sistemleri.
Bu açıklamalar otoritelerce hayalperest ve komik bulunmuşsa da organizasyon Moskova'nın güneyinde 140 dönümlük bir arazi satın alarak üniversitesinin inşaatına başlaması, Yeni kişilik tanımlama sistemleri ve kimlik sistemleri projesi için ise Kazakistan devletiyle 5 yıllık bir anlaşma imzalaması ve ilk zihin kontrollü oyuncak araba prototipini duyurarak 2017 yılının ortalarında seri üretime başlanacağını açıklaması ile dünya gündeminde yeniden yer edinmiştir.
Öyle ki bir çok teknoloji devi firma organizasyona ortaklık teklif etmişse de red edilmiştir.
Ayrıca organizasyon dünyadaki ilk insan dondurma şirketi olan Crayoincs'in hisselerini satın alabilmek için girişimlerini sürdürmektedir.