2045 avatar hareketi projesi

lexxpowder
Korkmayın, 2023 gibi bir tarih değil.

2011 yılında rus milyarder Dmitry Istkov tarafından başlatılan ölümsüzlük projesidir. Oldukça sıkı çalısılıp, son derece fazla para harcanıyormuş. Proje 4 aşamalı ve aşamaları sırasıyla şöyle;

Avatar a: 2015-2020 yılları arasında insan beyinlerine insansı robotlar kontrol edebilme yetisi kazandıracaklar. Bu sanırım çiplerle olabilecek bir durum. Bruce willis'in surrogates filmi tam bu seviyedeydi.

Avatar b: 2020-2025 yılları arasında insan beyni kontrol edilen robotlara taşınıyor. Bu durumda yemek yeme, sıçma, acıkma, susama gibi fiziksel insani durumlardan uzaklasılırken duygusal olarakta muhtemelen daha körelmiş bir duruma geçilebilir. Ayrıca evlilik ve seks gibi durumlar, hatta aile kavramı daha bu adımda bitebilir.

Avatar c: 2030-2035 yıllarındaysa artık beyinler de dijital ortama yazılacak ve tamamen robotlar haline gelmiş olacağız. Düşünce transferleri, telepatiklik, beden transferleri gibi bilimum durum artık sıradanlaşacak. Buradan sonra artık sapiens gidip yerine terminatorler gelecek.

Avatar d: 2040-2045 arası gerçekleştirilecek adımda ise neler olacağı bilinmiyor, henüz paylaşılmamış. ama projenin paylaştığı görselde "a hologram" yazıyordu. Bu çok komplike bir kelime. Robotlar da yok olup sadece hologramlardan mı ibaret olacağız. Böyle ölümsüzlüğün zıbına koyim afedersin de. Neyse, bir tür simülasyon da olabilir. Herkese kendi evrenini yaratabilme ve istediği kişi olabilme, bu sayede ölümsüzlüğe böyle ulaşabilme gibi bir fantezi de olabilir. Benim şahsi Görüşüm bu projenin biraz fazla ütopik olduğu. Son olarak konuyla ilgisi olabilecek bir bkz verelim. Hazır yeni sezon geliyorken.
(bkz:black mirror)