yazarların diktatör olunca yapacakları çılgınlıklar

doris eirene
atatürk'e diktatör denildiğinde sinirlenen yazarların ''zaten böyle olmalı, doğrusu bu, biraz diktatör olunmadan düzelmez'' gibi sözlerle baskıcı isteklerini yazmalarıyla beni hayli güldürmüş olan başlık.

not: diktatörlük her zaman kötü anlamda kullanılmaz. bir şeyleri dikta ile (mesela kılık kıyafetin düzenenmesi, fes yerine şapka gelmesi) düzeltmek, dikta ile yoluna sokmak da diktatörlüğün içine girer.
2
anne boleyn anne boleyn
"her zaman kötü anlamda kullanılmaz" kötü anlamda kullanan kişilere tepki gösteriliyor. yoksa celal şengör'ün "dahi diktatör" kitabı var. Atatürk diktatör, yolsuzdu denirse oradaki niyeti ve belirtilmek isteni anlamak için dahi olmaya gerek yok. Diktatörün bir diğer anlamı ise bütün yetkileri elinde bulunduran kişidir. Lakin bütün yetkiler Atatürk'te değildi, Atatürk'ten güçlü meclis vardı(yetkiler anlamında güçlü.) Bunu bilerek yaptı zaten. O yüzden gülünecek bir şey yok klişe bir söz var "bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye" heh diktatör ve yolsuz yazan kişiye bakınca o lafın ne niyetle söylendiği ortaya çıkıyor zaten :)
anne boleyn anne boleyn
atatürk'ün başlığına bknz girip diktatör yazıp altınada senin not kısmında yazdığın gibi açıklama bırakılsa ne ala :) zira bir ithamda bulunuluyorsa onu açıklamak, örneklendirmek, asılsız kaynaklar yerine sağlam kaynaklar belirtmek gerekir. Bunların hiçbirini yapmayan kişi artniyetlidir ve onun diktatör ithamı hakarete girer
bu başlıktaki tüm girileri gör