feodalite

cuenta
avrupayı hem dogu karşısında gucsuz duşuren, hem de gunumuz avrupasına zemin hazırlayan şeydir.

avrupayı zamanında dogu karşısında gucsuz dusurmuştur çunku 300 parça halinde bulunan kıta doguya karşı mucadele edemememiştir.

avrupayı ileri göturmuştur çunku herhangi bir icat avrupaya gittigi zaman iki dudagının arasından çıkan tek kelimeyle onu yasaklatacak tek adama sahip olunmasını engellemiştir.

örnek osmanlı'da matbaa padişahın tek sözu ile yasaklanmıştır, ancak aynı matbaa avrupaya gidince 300 tane feodal yapı arasından birinde mutlaka tutunmuştur.

aynı şekilde çinde de bu böyledir, merkezi krallıklar asyayı geriye göturmuş, statuko içinde tutmuştur.
7
urgan urgan
çok yanlış bir bilgi.
zirvedekicahil zirvedekicahil
Çok doğru bir bilgi.
zirvedekicahil zirvedekicahil
Reform'un olmasını sağlayan, alman kralına karşı çıkan 13 protestan prenslikti. Rönesans'ı destekleyen ise italyan şehir devletleriydi.
zirvedekicahil zirvedekicahil
(Çin'i geri götüren şey feodalite değil, içe kapanıklığıdır. Pusulayı, barutu önceden bilmesine rağmen Alaska / Kaliforniya kıyılarına gitmeye tenezzül bile etmemişlerdir. Teknolojinin kümülatif geliştiğini düşünürsek, geride kalmaları normal)
urgan urgan
alman kralı değil habsburg imparatoru olacak birincisi, ikincisi öyle o dediğin Augsburg Barışıyla birden olan birşey değil. rönesansın erken yansıması 9.yüzyılda karolenj rönesansına dayanır ki biline feodal sistemin kurumsallaşması da bu hanedana denk gelir.
zirvedekicahil zirvedekicahil
Hayır, gayet de Alman kralı olacak. "Habsburg İmparatoru" doğru bir tanım değildir, "Kayı İmparatoru" gibi bir şeye benziyor bu. Habsburglar Almandır, bu da Üçüncü Ferdinand'ı [her ne kadar elinde birçok taht tutsa da "Alman Kralı" yapar. Kaldı ki, otuz yıl savaşlarında brandenburg (prusya), württemberg, hesse / kassel gibi protestan prensler de savaşıyor. "Cuius regio, eius religio" söylemi bu prensler için söyleniyor zaten.
urgan urgan
imparatoru diyebilir kutsal roma cermen imparatorluğu ağırlıklı olarak alman unsurlardan oluşmaktadır ki bu ileride prusya'nın yükselişi ile birlikte alman düalizmine neden olmuştur. 3. reich a kadar düalizm son bulmadı tamamiyle.
bu başlıktaki tüm girileri gör