ders kitaplarında cinsiyetçilik

purposeless
cinsiyetçi bir saldırı yapmamış ki. yıl olmuş 2017 hala kızını verirken oğlana maaş,iş,araba,ev soruyorlar,biz ''kayınpederim kusura bakma ama ne kadar cinsiyetçisin'' diyor muyuz?

swh swh.
3
lea lea
kızını verirken mi? kadın, bir madde mi?

üstelik, böyle bir ebeveyne sahip bir kadın ile hayatınızı sürdürmek zorunda değilsiniz ki! şimdiki kadınlar, kendi ayakları üzerinde duruyor, ve kendi ayakları üzerinde duran erkekler ile hayatlarını birleştirmek istiyorlar!

başlıkta cinsiyetçilik yok diyerek kendi ayağınıza sıkıyorsunuz! bu sayede, köle gibi, hayatınız boyunca evinizi siz geçindirmek zorundasınız, çocuklarınıza siz bakmak zorundasınız, bunu yapamıyorsanız da "siz yetersiz bir erkeksiniz!"dir topluma göre!
purposeless purposeless
@lea feministliği bir kenara bırak şuna cevap ver: seninle 2 kişi evlenmek istese, biri asgari ücret ile çalışan evi olmayan 10-15 bin tl'lik bir arabası olanı mı tercih edersin yoksa aylık 4000 tl maaş alan evi ve yazlığı olan,lüks arabası olan birini mi tercih edersin? kağıt üzerinde savunmak kolayda maalesef kızlar gerçekte kağıt üzerinde yazdıkları gibi davranmıyorlar. ''ayyy çocuk çok zenginmişş'' durumuna giriyolar hemen.
lea lea
ya, bu ne absürt sorudur!

benimle iki kişi aynı anda evlenmek isteyecek, ve ben de seçim hakkım olduğunu mu sanacağım? oradan mal gibi mi duruyorum gerçekten? siz erkekler kendinizi bazen gerçekten çok basitleştiriyorsunuz! ben, lisans diploması dışında hiçbir koşul aramıyorum karşımdaki insanda! aylık 4binden fazla alıyorum, kendi arabamı da evimi de istediğim an alacak durumdayım! bir erkeğin parası beni neden cezbetsin ki? ama şu var, kendi ayakları üzerinde duramayan çok kadın var bu ülkede, onlar için zengin eşler birer tercih meselesi, ama ben bunu da kınayamıyorum! bir erkek nasıl ki, güzel bir kadın arama hakkına sahipse; bir kadın da zengin bir erkek arama hakkına sahiptir, ki bana göre ikisi de yanlış!

kısacası, benim kıstasım maddiyat değil! her şeyden öte, ebeveynlerimin dahi kabul edeceği bir durum değil bu! o yüzden, eğitim, eğitim, eğitim diyoruz!
bu başlıktaki tüm girileri gör