sertap erener'in belediye başkanını sahneden kovması

mr nobody
Bu haberi "sanatçının kendi sahnesinden uzak tutarak politikacının şovunu engellemesi" olarak okuyabiliriz ama bir şekilde daha okuyabiliriz: Bugün AKPli belediyelerde herhangi bir sanatçının böyle bir şey yapabilmesi mümkün değildir; her şeyden önce kitle tepki gösterir, cesaret edemez, hain filan ilan edilir. Peki, Sertap Erener'in bu yürekliliğinin sebebi nedir? Belediyenin CHPli olması. Lafımı biraz daha ileri götürmek istiyorum. Bir HDPli belediyede de bunu yapamaz; her şeyden önce kitle tepki gösterir, cesaret edemez. Bir MHPli belediyede de bunu yapamaz; bir MHPli kitle önderinin egosuna kendi egonla cevap vermek ha; kitle ağzını burnunu kırmak için harekete geçer, reislerinden biri çıkar "arkadaşlar bize yakışmaz" der, oradan indirilir.
Altının çizilmesi gereken kelimeler "kitle tepki gösterir" ve "cesaret edemez"dir. Bu, CHP'nin henüz homojenleşemediğinin -ki daha parti toplantılarında politikacıların kendi içlerinde yek olmayı beceremediklerini düşünürsek- kanıtıdır da. Bunun artısı olduğu kadar eksisi de vardır. Rasyonellik, çok seslilik ve sair, bunlar çok yer kaplayacak konular, es geçiyorum.
Açık konuşmak gerekirse -yüzüm buruşuk- gönül verdikleri ve içerisinde kendilerini özel hissettikleri örgütlerini eleştirip CHPli ve HDPli yakınlarımı kırmak istemiyorum. Ne bileyim işte, sanki şu bir işe yaramaz sosyal medya hesabımda çok çok farklı görüşten insan varmış gibi sürekli iktidar-mhp eleştirisi yapıp doyuma ulaşmak aptalca geliyor, diğerlerini eleştirince ben kötü oluyorum. Suratım hâlâ ekşi.
bu başlıktaki tüm girileri gör