ismet inönü

anne boleyn
Kurtuluş savaşındaki başarıları ile nam salmış, lozan antlaşmasında Türkiye'yi geri adım atmayan, bağımsızlığı için sonuna kadar savaşacağına dair dik duruşlu bir imaj çizerek göstermiş ve lozandan başarı ile dönmüş, ikinci dünya savaşında avrupa talan edilmişken akıllıca politikası ile türkiye'yi savaşa sokmamış bir lider. Yanlışları var elbet. O kadar da iyi bir lider değil ama iyi bir ikinci adamdır. Atatürk'e yaptıkları beni kendisinden soğutsa da başarıları tartışılamaz.

Bunlara rağmen böyle bir adam ne yazık ki tarih ders kitaplarından çıkarıldı. Ve hep bu adam üzerinden Atatürk'e saldırı yapılıyor. Oysa dertleri inönü değil, Atatürk.
4
anne boleyn anne boleyn
bu fikrinizin nedenini açıklarsanız minnettar olurum.
anne boleyn anne boleyn
zaten sevdiğimi değil de gene de ona haksızlık yapıldığını biraz da olsa belirttim entrymde. kötü şeyler de yaptı lakin iyi başarıları da oldu. ne olursa olsun tarih sayfasından iyi ya da kötü böyle silinmeyi hak etmiyor. türk birliğinin kurulmasını istiyorsam ben türkçüyümdür. neyin bilgisini edineceğim bu ideoloji hakkında pardon?
anne boleyn anne boleyn
pardon ırkçı olmam gerekiyor ve atsızı sevmem gerekiyor değil mi hakiki türkçü olmak için. türk'üm, türkçüyüm, milliyetçiyim. boş laflara gerek yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör