kürdistan

aerodynamic
Kürdistan var mı yok mu yada olmalı mı bilemem ancak ben devlet yönetsem misak-ı milli sınırlarımın içinde olması bir yana dibimde olmasına bile tahammül etmem neden mi hayatın çok basit bir kuralı var güçlünün eninde sonunda güçsüzü sindireceği; bu doğa yasasına müteakip " aman canım ne olmuş sınır komşumuz olabilirler ne sakıncası var " diyen aşırı hoşgörülü arkadaşlara istinaden birkaç sorum olacak.
1- Abd maşası pkk nın sizce ırak kürt yönetimiyle yetineceğini ülkemüzdeki terörü bitireceğini mi düşünüyorsunuz.
2- Doğuda yaşayan kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yıllarca eğitimsiz kalıp, pkk propagandasıyla büyüdüğünü de göz önüne alırsak yaşadığı yerleri bırakıp kurulan yeni devlete mi gideceğini sanıyorsunuz?
3- Abd dedik madem onu örnek verelim adamların bırakın kökenlerini renkleri bile farklı ancak ne hikmetse eski kafalı insanlardan kaynaklı 2-3 olay dışında hiçbir ayrılıkçı olay çıkmıyor ülkede neden mi adamlar birlikte olunca ne kadar güçlü olduğunun ve bu anlamsız savaşın farkında. Abd gibi olmak mı bu şekilde sürekli taviz vererek, ülkece zarar görerek yaşamak mı?
4- Ayrılma durumuna sempati duyan Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına istinaden bir sorum olacak arkadaşlar bu maşa terör örgüte silahlarını veren,finanse eden, eğitimini karşılayan devletler bu işi hayrına mı yapıyor, karşılıksız olduğunu mu düşünüyorsunuz ve sözde Devlet kurulunca sadece tüfekle, bombayla özgür yaşayacağınızı mı sanıyorsunuz? yapmayın bi düşünün. saygılı bir şekilde sunacağınız argümanınız varsa tartışabiliriz.
anadilde eğitim denmiş bence en tehlikeli adım bu olur, hemen asimilasyon diye saldırmayın yerel geleneklerin yaşaması için yerel kurslar olabilir ancak resmi dil içinde başka bir dil ayrılığın başlangıcını getirebilir diye düşünüyorum. Bu kadar yazı yazdım hiçbir işe yaramayacağının farkındayım, bu Coğrafyaların kaderi çoktan çizildi hepimiz yaşayıp göreceğiz.
dipnot : Zaza kökenim var.
2
herr muller herr muller
Güzel yazı
aerodynamic aerodynamic
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince,kendimce yorumlamaya çalıştım. Herkes argümanını sunsa bir havuz oluşturup, 1 kişiye bile olsa yararlı işler yaparız umarım.
bu başlıktaki tüm girileri gör